BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  DÜNYA

Hamas direnişi sürecek

Halid Meşal, Hamas'ın uluslararası baskılara rağmen İsrail'i tanımayacağını bir kez daha açıkladı.

Abone ol

Filistin hükümetini kuran Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, Hamas'ın uluslararası baskılara rağmen İsrail'i tanımayacağını bir kez daha açıkladı.

İran'ın başkenti Tahran'da dün Filistinlilere destek için düzenlenen konferansa katılan Meşal, İran televizyonuna verdiği demeçte, ''(Batılıların) baskıları, bizim siyasetimizi değiştirmemizi, İsrail'i tanımamızı, Filistinlilerin haklarından vazgeçmemizi hedefliyor, ama Hamas baskılara boyun eğmeyecek, İsrail'i tanımayacak ve Filistinlilerin haklarından vazgeçmeyecektir'' ifadesini kullandı.

Filistin Yönetimi'nin boş kasalarını doldurmak için mali yardım alınması konusunu Arap ülkeleri ve İran ile görüştüğünü ifade eden Meşal, ''Demokratik seçimini yapan bütün bir halkı toplu halde cezalandırmak ahlaksızlıktır ve insanlık dışıdır'' diye konuştu.

Filistin hükümetinin 1,7 milyar dolarlık bir borcunun bulunduğunu ve Filistinli memurların maaşlarının ödenmesi için aylık 170 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu belirten Meşal, ''İslam ülkeleri bizi Filistinlileri aç bırakmak isteyen ABD ve İsrail'e karşı siyasi, mali ve manevi yönden desteklemelidir'' ifadesini kullandı.

Meşal, ''Çözüm İsrail'in işgale son vermesidir. İsrail'in varlığıyla bölgede istikrar olmayacaktır'' dedi. İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, dün İslam ülkelerini ''Her türlü yolla'' Filistinlilere yardıma çağırmıştı.

ABD ve AB, Hamas'ın hükümeti kurmasından sonra Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardımları askıya almıştı. Meşal, dünkü açıklamasında, İranlılarla henüz belli bir rakam konuşmadıklarını belirtmiş ve ''İran hükümetinin yardımını bekliyoruz, ancak şu ana kadar bir yardım almadık'' demişti.