BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

KESKten protesto zinciri

KESK üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, yurdun çeşitli yerlerinde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Antalya'da AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan KESK üyesi bir grup, sloganlar atarak, hükümetin, emeklilik, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası konularındaki politikalarını eleştirdi.

KESK Antalya Şube Temsilcisi Kadir Zeybek, burada yaptığı basın açıklamasında, çıkarılması düşünülen Yasa Tasarısı'nın toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Gelecek kuşakları da etkileyecek olan bu Tasarı'nı hiçbir hükümetin toplum adına onaylayarak yasalaştırmasının doğru olmadığını savunan Zeybek, böyle önemli bir konuda son söz hakkının toplumun bizzat kendisine ait olduğunu kaydetti.

Zeybek'in konuşmasının ardından grup üyeleri, yanlarında getirdikleri siyah çelengi AK Parti İl Başkanlığı binası önüne koymak istedi. Bunun üzerine geniş güvenlik önlemleri alan polis, çelengin konmasına izin vermedi. Protestocu grup ile polis arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından çelenk, parti binasının bulunduğu sokağın girişine bırakıldı. Grup, eylemin ardından dağıldı.

VAN

Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan KESK Şubeler Platformu üyeleri, geniş güvenlik önlemi altında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki AK Parti Van İl Başkanlığına yürüdü.

AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Vural Aytürk, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın öneri ve talepler doğrultusunda değiştirilmeden yasalaşması durumunda sosyal devlet ilkesinin ortadan kalkacağını, IMF'ye verilen taahhütlerle piyasa koşullarının geçerli  olduğu bir sistem oluşacağını savundu. Aytürk'ün açıklamasının ardından AK Parti binasına siyah çelenk
bırakan KESK üyeleri, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

-AYDIN-

Aydın'da AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan KESK Aydın Şubeler
Platformu üyeleri, AK Parti ve IMF aleyhine slogan atarak, parti
binasının önüne siyah çelenk bıraktı. KESK Aydın Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan SES Aydın Şube Başkanı Şuayip Toker, KESK tarafından yapılan referandumda halkın yüzde 99.6'sının Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na hayır dediğini, buna rağmen Tasarı'nın IMF'nin direktifleri ile çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti. KESK Şubeler Platformu üyeleri, açıklamanın ardından, AK Parti Aydın İl Başkanlığının karşısında bulunan parkta slogan atarak, oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.