BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.403,25
HABER /  SPOR

Şahin büyükleri uyardı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticilerini uyardı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili olarak son bir kaç gündür bazı kulüp başkanları, tansiyonu germesinden endişe ettiğim söz düellosunda bulunuyorlar'' dedi.

Şahin, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Konya'nınAkşehir ilçesinde, Kaymakam Yaşar Dursun Yılmaz'ı makamında ziyaret
etti. Burada ilçenin özellikle spor alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi alan Şahin, Akşehirspor'a ve yıpranmış Nasreddin Hoca Stadyumu'na destek vereceklerini söyledi.

Basın mensuplarının, ''Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili ne  düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Şahin, şunları kaydetti:
''Her 2 takıma da başarılar dilerim. Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili olarak son bir kaç gündür bazı kulüp başkanları, tansiyonu germesinden endişe ettiğim söz düellosunda bulunuyorlar. Başkanların da sporcular gibi sahada oyunları faaliyetleriyle konuşsun istiyoruz. Ligin bitimine çok az zaman kaldı. Şampiyonluk ve düşmeme mücadelesi tansiyonu yükseltir. Bu durum da tribünlere yansır ve rahatsız eder. Sorumluların mutlaka her zaman sorumlu olarak davranması gerekir. Ağzından çıkan bir söz kendisini etkilemez ve bağlamaz, ancak taraftarı etkiler.''

Kulüp yöneticilerinin birbirlerini etkileyecek söz ve davranışlardan kaçınması gerektiğini ifade eden Şahin, ''Aksi takdirde tribünlere yansırsa sorumlu olarak ilgili yasalar gereği hesap vermek zorunda kalırlar'' dedi.

Bir Bakan olarak, maçla ilgili takımlar arasında ayrım yapamayacağını ifade eden Şahin, ''2 Nisan'da yapılacak maç, dünyanın en önemli derbileri arasında sayılıyor. Puanlar birbirine eşit olduğu için önemli bir müsabaka olacak. Maçın sonucu önemli değil, tribünlerdeki dostluk önemli'' diye konuştu.