BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  POLİTİKA

AK Parti acemi ve aceleci

MHP Lideri Bahçeli, Mersin'de partisinin 8. Olağan İl Kongresi'ne katılarak buradan AKP'ye yüklendi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devleti kuran zihniyetin Türk milliyetçiliği olduğunu ve devleti kuran zihniyetin artık iktidar olma zamanının geldiğini belirterek, "Öyleyse 60. Hükümet MHP'dir" dedi.

AK Parti Hükümeti'ne ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, Türkiye'de Lozan'ın delindiğini, Sevr'in hortlatılmaya çalışıldığını, kardeş kavgasının körüklendiğini, üniter yapı, milli devlet ve vatanın bölünmezliğinin tartışıldığını belirterek, Türkiye'nin kurtuluşunun AK Parti'den kurtulmaktan geçtiğini söyledi.

MHP Lideri Bahçeli, Mersin'de partisinin 8. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Edip Buran Kapalı Spor Salonu'ndaki kongreye partililerinin, "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları ile karşılanan Bahçeli, konuşmasında hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. MHP'nin milletin kendisi, milli iradenin temsilcisi olduğunu ifade eden Bahçeli, "MHP Cumhuriyetimizin temel niteliklerini koruyarak, üniter yapıyı, milli devleti herhangi bir sarsıntıya uğratmadan, sosyal dokumuzu bozdurmadan, milletimizle kucaklaşarak, kardeşliğin temsilcisi olan yegane siyasi partidir. Onun için sizlere çok büyük görevler düşmektedir. Gelecek günler bunun için hazır olduğumuz günler olacaktır. Gelecek günler hakkımızı aldığımız, iktidar olduğumuz günler olacaktır" diye konuştu.

Osmanlı'nın yıkılışı sonrası Türk milliyetçiliğinin önderliğinde, onun felsefesinde verilen bir milli mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O günden bugüne 82 yıl geçmiştir. Bu 82 yıl içinde 59 hükümet, değişik koalisyon ya da tek başına siyasi partiler iktidarı ile kurulmuştur. Birçok kişi, birden fazla hükümette başbakanlık sorumluluğu üstlenmiştir. Ama Mersin'de acı bir gerçeği geleceğimiz için tekrarlıyorum. Devleti kuran zihniyet Türk milliyetçileridir. Milli mücadeleyi yürüten, milliyetçi harekettir. Ama acı gerçek şu ki sosyal dokuyu paramparça yapmak isteyen, alt kimlik üst kimlikle Türkiye'yi parçalamak isteyenlere cesaret veren Recep Tayyip Erdoğan dahi bu ülkede başbakan oldu ama devleti kuran zihniyet 82 yılda devlet olamadı. Artık devlet olma zamanı gelmiştir. Öyleyse AK Parti'nin tek alternatifi MHP'dir, öyleyse MHP'nin iktidarı yakındır. Öyleyse 60. Hükümet MHP olacaktır."

"AK PARTİ ACEMİDİR, ACELECİDİR"

MHP olarak millete küsmemek, milleti incitmemek gerektiğini söyleyen Bahçeli, herhangi bir sebeple MHP'ye küsmüş olup, sandığa gitmeme iradesini koyanlara da kızmamak gerektiğini kaydetti. MHP'nin tekrar güç birliği içinde iktidara doğru koşmasının zamanı geldiğini dile getiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Çünkü Türkiye'nin durumu iyi değildir. Türkiye kuşatılmaktadır. Türkiye'de Lozan delinmekte, Sevr hortlatılmaktadır. Türkiye parçalanmaktadır, kardeş kavgası körüklenmektedir. Üniter yapı, milli devlet ve vatanın bölünmezliği tartışılmaktadır. Böyle bir yapıda devleti kuran zihniyet devlete de, millete de, toprağına da sahip çıkmak mecburiyetindedir. Böyle bir kurtuluşun ilk adımı Türkiye'nin AK Parti'den kurtulmasıdır. AK Parti'den kurtulmak Türkiye'nin kurtuluşu demektir. Bugünkü AK Parti yönetimi başından beri tespitimiz doğrudur. Bundan sonraki tespitlerimiz de doğru çıkacaktır. AK Parti acemidir, acelecidir. Tüccar zihniyeti hakimdir, ver kurtulcudur, sat kurtulcudur. Kazan kazan oynamayı, yoksulluktan feryat edenleri azarlamayı siyasetinin prensibi kabul etmiştir. Öyleyse AK Parti'den kurtulmak lazımdır. AK Parti'den kurtulalım. Feryat eden bir Mersinli'ye 'git ananı da al git' diyene Mersin'deki tüm analarının elini öptürmeliyiz. Tayyip Erdoğan millet iradesi ile gidecektir. Gittiği gün Türkmen analarının elini öptüğü gün olacaktır. Çiftçiyi hor görme, esnafı yok sayma, yalan yanlış rakamlarla Türkiye'de sadetin üzerine sadet katma. Hortumculardan bahsediyorsun ama kanalizasyon borusu kadar istismarlarını saklamaya çalışıyorsun. Eğer azıcık yüreğin varsa gel Meclis'teki çoğunluk sende, kaldır dokunulmazlığı gör o zaman soygunu, hortumu, kanalizasyon borularını" şeklinde konuştu.

Hükümetin, alınmış olan önceki ekonomik tedbirlerin üzerine hiçbir tedbir koymadığını, o tedbirler sayesinde bazı makro büyüklüklerde iyileşmeler görüldüğünü savunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"GELECEĞİN YER ANCAK MHP OLABİLİR"

"Her şeyi istismar ettiğin gibi bunu da istismar ediyorsun. Zinayı istismar ettin, başörtüsünü istismar ettin, Kur'an kursunu istismar ettin, Apo'nun yolunu açan siyasallaşmayı başlattın. Şimdi de kalkmışsın 80 yıllık ülke yönetiminde bulunan bütün yöneticileri, siyasi partileri yok farz ederek her şeyi kendinden başlatıyorsun. Bazı araştırmalara dayanarak milletin gönlünde kaybetmiş olduğun o milli duyguyu aldatma ve kandırma gibi yine milleti aldatarak, kandırarak milliyetçilikte de yarış yapmaya çalışıyorsun. Geleceğin yer ancak MHP olabilir. Kalkacaksın alt kimliklerden bahsedeceksin. Kalkacaksın 59. Hükümeti sana vermiş olan bu büyük milleti ilmik ilmik parçalayacak sözler edeceksin. Kendinden de örnek göstereceksin. 'Ben Gürcüyüm, hanım efendi Arap' diyeceksin. Ve Türkiye'de milli kimlik Türk kimliği yerine, Türkiyelilik şuurunu yerleştirmeye çalışacaksın. Saydıkların bu büyük milletin evlatlarıdır, akrabasıdır, özüdür, komşusudur, ta kendisi tarihten gelen süreçtir. Sen bunu bu şekli ile bölemezsin. Sen kendini Gürcü, hanımefendiyi Arap kabul edersen, ABD'den gelme niyeti olmayan oğlun Necmettin Bilal Bey bir gün Türkiye'ye gelmeyi düşünürse ona ne diyeceğiz? O bizim evladımızdır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Vatandaşlık bağıyla bağlı olana Anayasa herkese Türk diyorsa, hanımefendi de sen de oğlun Necmettin Bilal Efendi de Türk'tür, Türk oğludur."

Konuşmasının son bölümünde Mersin'deki ülkücülere seslenen Bahçeli, etnik çatışmayı bir unsur haline getirmeye çalışan gafillere aldanmamalarını isteyerek, "Türk milleti, bu devletin, cumhuriyetin, üniter yapının, milli devletin, toprak bütünlüğünün gerçek sahibidir. Onun için sabırlı olmak durumundadır. Soğukkanlı olmak durumundadır. Tahriklere öfkelenerek ateşleme isteyenlere körük görevi yapmamalıdır. Özellikle genç dava arkadaşlarım sen sokak için değil, devlet yönetimi için yetiştiriliyorsun. Sen 2023 yılında siyasette, üniversitede, ticari hayatta, sanayide, tarımda ve bürokraside ülkeyi yönetecek en olgun çağında olacaksın" dedi.

Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda partisine katılan FIFA kokartlı milli hakem Mesut Tozlu'ya parti rozetini taktı.