BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  DÜNYA

Kedi New Yorku ayaklandırdı

ABD'nin New York kentinde, herkesi ayağa kaldıran 11 aylık kedi Molly sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Abone ol

ABD'nin New York kentinde, itfaiyecileri, polisi, medya kuruluşlarını ve hayvan severleri ayağa kaldıran 11 aylık kedi Molly, iki haftadır sıkışıp kaldığı duvar aralığından kurtarıldı.

New York kent yönetimi tarafından hayvanları kurtarma operasyonlarından sorumlu ''Animal Care and Control'' adlı kuruluşun sözcüsü Jean Tatenbaum, ortalığı birbirine katan kedi Molly'nin ''şimdi sahibinin kucağında ve iyi olduğunu'' söyledi.

11 aylık küçük kara kedi Molly'nin, bir bakkalın duvarına sıkışıp kaldığı, 31 marttan bu yana 40 kadar kurtarma görevlisinin Molly'yi kurtarmaya çalıştığı ve kedinin (New York'ta bol miktarda bulunan) fareleri yiyip, kanalizasyon borularından sızan suyu içerek hayatta kaldığının sanıldığı belirtiliyor.

Kedinin sıkıştığı binanın 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi eser niteliğinde bir bina olmasının kurtarma çalışmalarını zora soktuğu, kurtarma sırasında minyatür kameralar kullanıldığı, bir kedi terapistinin de yardıma koştuğu ve kedinin annelik duygularını uyandırmak için miyavlamalarını dinletmek üzere iki yavru kedi bile getirildiği ifade ediliyor.

Dikkatsiz kedinin, New York Tarihi Anıtları Koruma Komisyonu'ndan gerekli deliklerin açılması için izin çıkmasından sonra kurtarıldığı da aktarılıyor.