BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babanın bu kararı vicdanları acıttı!

Babası tarafından ‘Ev kalabalık’ denilerek kovulduğunu iddia eden 22 yaşındaki İsmail Çiçek ve ailesine devlet yardım elini uzattı.

Abone ol

Şanlıurfa’da engelli olduğu için babası tarafından ‘Ev kalabalık’ denilerek kovulduğunu iddia eden 22 yaşındaki İsmail Çiçek ve ailesine devlet yardım elini uzattı.

Babasının “Ev kalabalık, zaten sakatsın, benim işime yaramazsın” diyerek kendisini evden kovduğunu ileri süren İsmail Çiçek, son çare olarak Kayseri’de dedesinin yanında kaldığını belirterek, “Dedem Mustafa Çiftçi haricinde kimse bana kucak açmadı. Onun da dükkanında eşim Huriye ve 10 aylık çocuğum ile kalıyoruz” diyerek hayatındaki zorlukları anlatmaya çalıştı.

Evliliğinin de zor olduğunu ve 14 bin TL başlık parasının bir kısmını seyyar satıcılık yaparak ödediğini söyleyen İsmail Çiçek, “Kimse beni işe almadı. Engelli olduğum için yaptığım tüm iş başvuruları geri çevrildi” dedi.

DEVLET’TEN ŞEFKAT ELİ
İsmail Çiçek’in çileli hayatını sonlandırabilmek için devlet şefkat elini uzattı. Edinilen bilgiye göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İsmail Çiçek ve ailesinin sıcak bir yuvaya kavuşması için ev kiralanacağı öğrenildi.

Kiralanacak olan eve ilk olarak eşyaların yerleştirileceğini bildiren yetkililer, bir hayırsever tarafından destek verildiğini açıkladı. İsmail Çiçek’in 10 aylık çocuğuna da maaş bağlanacağı belirtilirken, engelli olan Çiçek’in durumunun inceleneceği ve kendisinin sigortalı bir işe yerleştirileceği kaydedildi.