BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas Belediyesi Tiyatro ekibi Erzurumda

Sivas Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından, 'Su Gelince' adlı tiyatro oyunu, 2. Tiyatro Festivali münasebetiyle Erzurum'da sahne aldı.

Abone ol

16 Mayıs'ta Sivas Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenerek seyircilerinden ve protokolden tam not alan 'Su Gelince' ekibi Erzurum'da konuk olduğu tiyatro festivaline de üstün performansı ile damga vurdu.

Remzi Özçelik'in yazdığı Bülent Olgun'un yönettiği ve teknik ekiple birlikte yaklaşık 20 kişilik ekipten oluşan oyun, Erzurumluların beğenisine sunuldu.

18 Mayıs günü Sivas'tan yola çıkan ekip, Erzurumlular tarafından sıcak bir misafirperverlik ile karşılandı. Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün tesislerinde konaklayan tiyatro ekibi festivalin adına yakışır bir gün olan '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda' sahne aldı.

Görkemli dekoru, oyuncuların performansı ve disiplinli bir yönetimle Sivas'ı layıkıyla temsil eden tiyatro ekibine, oyun sonunda katılım belgesi ve üstün performanstan dolayı onur belgesi takdim edildi. Belediye Tiyatrosu ile Özel Tiyatro Kardeşliği ile birlikte aynı festivalde sahne alan Sivas'ın ilk özel tiyatrosu Tiyatro Anatolia'da 'Pusuda-Öç' adlı oyunu ile 20 Mayıs günü Erzurumlu seyircilerin beğenisine sunuldu.

Teknik ekip ile birlikte 6 kişiden oluşan 'Pusuda-Öç' adlı oyun da Sivas'ı en iyi şekilde temsil ederek Erzurumlu seyircilerinin beğenisini kazanmayı bildi. Bir önceki gün sahnelenen 'Su Gelince' adlı oyundaki 'Dilsiz' adlı karaktere de oyununda yer veren Tiyatro Anatolia Genel Sanat Yönetmeni Şahin Öztürk, aynı zamanda Sivas'taki özel tiyatro ile Belediye tiyatrosu arasındaki kardeşliği de en iyi şekilde temsil etti.
Erzurum'da 4 gün boyunca konaklayan iki ekip 21 Mayıs Cuma günü Sivas'a geldi.