BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.422,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taşeron firmadan başsağlığı mesajı

Hayatını kaybeden 30 işçinin çalıştığı taşeron firma, başsağlığı mesajını internet sayfasında yayınladı.

Abone ol

Zonguldak'ta, yedi gün önce meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 işçinin çalıştığı taşeron firma, başsağlığı mesajını internet sayfasında yayınladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde galeri açma çalışmalarını yürüten Yapı-Tek Firması, grizu faciasında ölen 30 işçisi için internet sayfasında baş sağlığı mesajı yayınlarken "Acımız Büyük" ifadesini kullandı.

Patlamanın üzerinden yedi gün geçmesine rağmen firma yetkilileri herhangi bir açıklamada bulunmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, birlikte düzenledikleri basın açıklamalarında firmanın yıllardır galeri açma çalışmalarını sürdürdüğünü söylerken, "Adli ve idari yönden çalışma başlayacak. İhmal ve eksiklik varsa araştırılacak. Kim suçluysa, kime fatura edilmesi gerekiyorsa ona fatura edilecek" demişti.

Yapı-Tek firmasının internet sitesinde yer alan ilanda şöyle denildi: "Zonguldak Karadon maden ocağında meydana gelen acı kazada, görevleri başında hayatlarını kaybeden Yapı-Tek ailesi mensubu çalışanlarımız için derin üzüntü duymaktayız. Hayatlarını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve baş sağlığı dileriz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yapı-Tek ailesi olarak sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Gönüllerimizde sonsuza kadar yaşayacaksınız."

Hayatlarını kaybeden madencilerden birkaçının ailesi ise firma yetkililerinin kendileriyle birebir görüşüp baş sağlığı dilemediğini öne sürdü.
Bu arada aradan yedi gün geçmesine rağmen iki işçiye halen ulaşılamadı.