BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.427,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çifte Minareli Medrese önünde nikah

Erzurum’da evlenmeye karar veren çift, nikah töreni için Tarihi Çifte Minareli Medrese'nin bulunduğu meydanı seçti.

Abone ol

Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde nikah memuru Mensur Ekdemir'e 'evet' diye bağıran Nur Öztercan (29) ile Mustafa Alptekin (28), imzaların atılması ardından, davetlilere nazar boncuklu nikah şekeri dağıttı.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Çifte Minareli Medrese önünde ilk kez bir nikah töreni yapıldı. Nikah töreni tarihi mekanı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Yakutiye Belediyesi Nikah Memuru Mensur Akdemir de ilk kez tarihi bir mekanda nikah kıydığını söyledi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisinde hemşirelik yapan Nur Öztercan ile Horasan ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde laborant olarak çalışan Mustafa Alptekin, medrese önünde nikah memurunun sorularına 'Evet' diyerek dünya evine girdiler.

Nikah için Yakutiye Belediyesinin Kültür Müdürlüğünden izin alındığını belirten Nur Öztercan, "Hayatımın en güzel günlerinden biri olan bugünü farklı bir ortamda yaşamak istedim. Tarihi eserlere büyük bir ilgim olduğu için Çifte Minareli Medrese'nin en uygun bir mekan olduğunu düşündüm. Nikah memuru da bunu kabul edince nikah salonunu Çifte Minareli Medrese önün taşıdık. Aşkımızın bu tarihi eser kadar sağlam temeller üzerine kurulmasını diliyorum" diye konuştu.

Açık havada yapılan törende çok heyecanlandığını ifade eden Mustafa Alptekin, "Halka açık bir mekan olduğu için çevremde tanıdık, tanımadık birçok kişi vardı. Turistler görüntü ve fotoğraflarımızı çekiyordu.

Heyecandan eşimin ayağına basmayı bile unuttum. Bizim için unutulmaz, bir gün oldu. Üç yıldır nişanlıydık. Tarihi mekanda mutluluğa ilk adımı attık. Çifte Minareli Medrese önünde çifte mutluluk yaşadık" dedi.