BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.422,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zonguldak a ortalığı karıştıran iddia

Grizu patlamasında ölen maden işçilerinin ailelerine tesliminde cenazelerin karıştığı iddia edildi.

Abone ol

Bunun üzerine henüz bulunamayan madenciler Erkan Taşdemir ve Dursun Kartal'ın yakınları, çocuklarının cenazelerinin başka ailelere verildiğini ileri sürerek yeniden cenaze ve resimleri üzerinde teşhis yaptı.

Zonguldak'ta cenazelerin karıştığı iddiası ortalığı karıştırdı. Acılı bekleyişlerini sürdüren amca Ramazan ve baba Hüseyin Taşdemir, çocukları Erkan Taşdemir'e ait manyato, kayıt defteri ve bazı kıyafetlerin bulunmasına rağmen çocuklarının cesedine ulaşılamamasından şüphelenerek bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü.

Erkan Taşdemir'in cesedinin ocaktan çıkarıldığını, yanlış teşhis nedeniyle başka bir aileye verilerek defnedildiğini ileri süren Hüseyin Taşdemir ve
kardeşleri, yeniden teşhis yapılmasını istedi. Cesetlerden kan örnekleri alındığı ve DNA sonuçlarında kesin neticeye ulaşılacağını belirten Bakan Yıldız, şüpheye yol açılmaması için ailenin yeniden teşhis yapabileceğini söyledi.

Erkan Taşdemir ve Dursun Kartal'ın yakınları önce Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek morgda bekletilen ve kimlikleri belirlenemeyen cenazelere yeniden baktı. Her iki ailede buradaki cenazelerden çocuklarını teşhis edemedi.

Daha sonra Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne giden aileler, cesetler teslim edilmeden önce Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından çekilen diğer cenazelerin fotoğraf ve görüntülerine baktı. Erkan Taşdemir'in babası Hüseyin Taşdemir, "Görüntü ve fotoğraflardan tanımak çok zordu ama neticede babayım. Oğlumu görsem muhakkak hisseder, tanırdım. Hiçbiri için benim oğlum diyemedim" dedi.

Dursun Kartal'ın yakınları, benzettikleri resimler olduğunu fakat olmadığı yönünde şüphelerinin daha ağır basması nedeniyle çocuklarını teşhis edemediklerini söyledi. Aileler, kesin netice için bugün adli tıptan gelmesi beklenen DNA sonuçlarını bekliyor.