BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aşiret üyesinin karizması gitti

Mardin'in Zeyn Aşireti üyesi işadamı Ramazan Akman çıplak fotoğraflar yüzünden dalga konusu oldu.

Abone ol

Mardin'in Zeyn Aşireti üyesi işadamı Ramazan Akman’ın, çıplak fotoğrafının THY’nın bilet kabında reklam amaçlı olarak yayınlanmasıyla ilgili açtığı 122 bin YTL’lik manevi ve bin YTL’ik maddi tazminat davasına devam edildi. Tanıklar, Akman’ın çıplak fotoğraf yüzünden iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Adana 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki ‘çıplak fotoğrafa tazminat’ davasının duruşmasına aşiret üyesi Ramazan Akman ile avukatı Raşit Yılmaz katıldı. Akman’ın çıplak fotoğrafını THY bilet kabında geçen yıl reklam amaçlı yayınlandığı iddia edilen Darkmen Tekstil Şirketi ile THY’nin avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmada, bu olaydan sonra işyerini kapatan, eşinden de ayrılan aşiret üyesi Akman’ın tanıkları dinlendi.

Bir süre Akman’ın yanında çalışan 45 yaşındaki Kemal Çapanoğlu, THY biletini saklama kabındaki, bir tatil yerinde çekildiği sanılan çıplak fotoğraf nedeniyle narenciye ticareti yapan Akman’ın ticari saygınlığının kalmadığını ve işi bıraktığını söyledi. Çapanoğlu, “Ramazan Bey'in müşterileri uçakla Adana’ya gelirken, uçak biletinin kabında Ramazan Bey'in çıplak fotoğrafını görüp bildirdiler. Ramazan Bey bu çıplak fotoğraf yüzünden hiç bir iş yapmıyor. Fotoğraf nedeniyle ticari saygınlığı kalmadı ve işini bıraktı. Kardeşinin yardımı ile geçiniyor'' dedi.

Narenciye ticaretiyle uğraşan tanık 42 yaşındaki İzzettin Ace de, Akman’ın çıplak fotoğrafı nedeniyle çevresinde alay konusu olduğunu söyledi. Ace, “Ramazan’ın çıplak fotoğrafları yüzünden ticari saygınlığı kalmadı. Kendisi Mardinli olup aşiretler arası olaylarda sözü geçtiğinden aracılık yapıyordu. Fotoğraf yüzünden alay konusu olunca ticari saygınlığı da kalmadı'' diye konuştu.

THY AVUKATI SUÇLAMAYI REDDETTİ
Darkmen Şirketi’nin avukatı daha önceki duruşmalarda, THY bilet kabında yer alan çıplak kişinin Akman olup olmadığının belli olmadığını iddia ederek, “Reklamda kullanılan söz konusu fotoğraftaki kişinin yüzü net olarak belli değildir. Kim olduğu anlaşılmamaktadır'' dedi. THY’nin avukatı ise, reklamın aşağılayıcı, küçük düşürücü olmadığını kaydetmişti. İş adamı Akman ise, “Bu çıplak fotoğraf yüzünden büyük mağduriyetler yaşıyorum'' demişti Darkmen ve THY avkatları, tanıkların ifadelerini kabul etmedi. Duruşma, THY bilet kabındaki çıplak fotoğrafın Ramazan Akman’a ait olup olmadığının belirlenmesi için, Akman’ın benzer şekilde çekilen fotoğrafının bilirkişi tarafından incelenip mahkemeye gönderilmesinin beklenilmesi amacayla ertelendi.