BIST 10.363
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,43
HABER /  POLİTİKA

Ali Dinçer vefat etti

TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, İbni Sina Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. CHP lideri Baykal hastanede açıklama yaptı.

Abone ol

Yüksek ateş nedeniyle 13 Nisan Cuma günü hastaneye kaldırılan TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, lenfoma tedavisi nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak enfeksiyon kapmıştı. CHP Bursa Milletvekili Dinçer beş günden bu yana yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu.
 
Dinçer, yakalandığı lenf kanserini yenmiş, ancak daha sonra hepatite bağlı karaciğer yetmezliği sorunu yaşamış ve karaciğer nakli geçirmişti.
 
Ali Dinçer'e, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hasan Saka'nın karaciğeri 22 Aralık 2006'da İbni Sina Hastanesi'nde nakledilmişti. 
 
Vefatın ardından hastanede bir açıklama yapan CHP lideri Deniz Baykal, "Daha yapacağı çok şeyler vardı. Genç bir kadroyu ülke siyasetine kazandırmıştı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise hastalığı sırasında Meclis'teki görevini ihmal etmemeye büyük özen gösterdiğini hatırlattı. Ailesine ve CHP'ye başsağlığı dileyen Şahin, "Geride kalanlara yaptığı hizmetlerle güzel anılar bıraktı" dedi.

Ali Dinçer 62 yaşındaydı
1945, Bulgaristan Razgard doğumlu olan Dinçer, ODTÜ Mühendislik Fakültesi İngilizce - Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
 
Dinçer, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı, Ankara Belediye Başkanlığı, Kent Koop Batıkent Konut Kooperatifleri Birliği Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İslam Ülkeleri Başkentler Birliği Kurucu Başkanlığı yaptı.
 
NATO Parlamenter Asamblesi Türk grubu üyesi de olan Dinçer, sanatçı Yıldız İbrahimova ile evli ve bir çocuk babasıydı.

Ali Dinçer'in cenazesi yarın toprağa verilecek. Dinçer için Meclis'te tören düzenlenecek. Ali Dinçer'in vefatıyla CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 152'ye düşerken, boş sandalye sayısı ise 8'e yükseldi. //