BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Cordoba Beşiktaşa öfkeli

Beşiktaş'ın eski kalecisi Cordoba, maç satmakla suçlandığını belirterek, bu suçlamaları aptalca buldu...

Abone ol

Beşiktaş'ın eski, Antalyaspor'un yeni kalecisi Oscar Cordoba, şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'ta, şampiyonluktan sadece üç gün sonra maç satmakla suçlandığını belirterek, bu suçlamaları aptalca ve iki yüzlülük olarak niteledi.

Sezon başında Antalyaspor'a gelen Kolombiyalı file bekçisi, cumartesi günü İstanbul İnönü Stadı'nda eski takımına karşı forma giyecek. Oscar Cordoba, www.ligtv.com.tr'ye verdiği röportajda, Beşiktaş'ta hakkında çıkartılan dedikodulardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Türkiye'de her şeyin çok güzel olduğunu ve sorunu bulunmadığını belirten Cordoba, Türkiye'de iyi bir yaşantısı bulunduğu belirtti. Cordoba, kendisine yöneltilen ağır eleştiriler karşısındaki tavrının sorulması üzerine, ''Gazete okumam, televizyon izlemem. Evimde Lig TV bile yok. Benim için futbol sadece iki saattir; maç ya da idman... Ondan sonra basını takip etmem. Kendi ülkemin basınını takip ederim'' yanıtını verdi.

Antalyaspor'a transferine ilişkin de değerlendirme yapan Cordoba, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Cordoba, ''Antalyaspor ciddi bir teklif yaptı. Ben de düşündüm ve Türkiye'de kaldım'' diye konuştu.

Kısa süreli hedefleri arasında Antalyaspor'u ligde yukarılara çıkarmak olduğuna değinen Cordoba, şunları söyledi:

''Eğer futbolla uğraşacaksam mutlu olmalıyım. Futbolu da mutlu bırakırım. Hiçbir zaman kalp kırıklığı olmaz. Bütün hedeflerime ulaştım. Kolombiya'da lig şampiyonluğu yaşadım. İki defa 21 Yaş Altı Dünya Kupası'na gittim. İki Dünya Kupası'nda oynadım. Güney Amerika şampiyonluğu, Libertadores Kupası şampiyonluğu yaşadım. Türkiye'de Süper Lig şampiyonluğu yaşadım. Antalyaspor gibi takımların hedeflerini biliyorum ve yaptığım işten keyif alıyorum. Antalyaspor'un şampiyon olması tabii ki zor, burası Türkiye, ama iyi çalışırsak daha da iyi yerlere geliriz.''

Cordoba, başka bir soru üzerine, geçmişte küçük takımlarda oynamaktan rahatsız olduğunu, ancak artık böyle duyguları bulunmadığını kaydetti ve ''Artık genç oyunculara bildiklerimi aktarıyorum. Bu da hayatımın öbür tarafı. Deneyimimi genç oyunculara aktarıyorum. Bu yaptığım da bir gün hoca olacaksam, hocalığın ilk adımlarını atmam anlamına gelir'' dedi.