BIST 10.245
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.402,24
HABER /  POLİTİKA

Arınç ne dedi, nasıl anlaşıldı?

TBMM Başkanı Arınç'ın "Yeni Türkiye" ifadesine Baykal çok sert tepki göstermişti. Peki işin aslı neydi?

Abone ol BÜLENT ARINÇ'I DİNLEMEK İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ

İşte Arınç'ın konuşmasıyla ilgili yapılan açıklama:

TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç’ın 12 Nisan 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili düzenlediği basın toplantısında kullandığı “Yeni Türkiye” ifadesinin, bazı siyasetçi ve köşe yazarları tarafından kastedilen anlamının dışında yorumlandığı görülmüştür.

TBMM Başkanı Sayın Arınç’ın söz konusu toplantıda kullandığı ifadeleri aynen şöyledir:

“Ülkemiz kısa bir süre sonra AB üyesi olacak kadar kendini geliştirmiş, güçlenmiş ve istikrara kavuşmuştur. Yeni yüzyılla birlikte siyaset normalleşmiş, olağan dışı koşulların yaşanmadığı sürece girilmiştir. Bundan geri dönüş de mümkün değildir artık. Herkesin kendini bu yeni Türkiye’ye göre ayarlaması gerekir.
Türkiye yakaladığı istikrarı aynı şekilde daha da artırarak devam ettirecektir. Türkiye demokrasi sevdasından asla vazgeçmeyecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği demokrasi yolu aynı kararlılıkla kat edilmeye devam edilecektir. Meclisimiz Cumhuriyetin kazanımlarının bir tekinin bile kaybedilmesine asla izin vermeyeceği gibi, onların geliştirilmesi için daha çok çalışacaktır.”
Bu ifadelerin yer aldığı konuşma metni 12 Nisan 2007 tarihinden itibaren resmi internet sitelerimizde yayınlanmaktadır.
Sayın Başkan, bu ifadelerle AB üyesi, istikrarlı bir Türkiye vurgusu yaparken, bazı kişilerin Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle konuyu tam tersi bir anlama çekmesi iyi niyet taşımayan bir çabadır.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur

Kemal Öztürk
TBMM Başkanı İletişim Başdanışmanı