BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.424,23
HABER /  GÜNCEL

Başkan Öztürke sürpriz kutlama

Üç dönemdir belediye başkanlığını sürdürüyor. Kadıköyle özdeşleşti.. Arkadaşları bir sürpriz hazırladı.

Abone ol

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, siyasette 40. yılını kutladı. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirmesinin ardından siyasi hayatına başlayan 58 yaşındaki Öztürk, liseli arkadaşları ve dostlarının Caddebostan Büyük Kulüp'te hazırladığı sürpriz kutlama programına katıldı. Kutlama programında, Öztürk'ün Muş'ta başlayan hayat öyküsünün resimlerle anlatıldığı bir barkovizyon gösterisi sunuldu.

Çeşitli yönlerinin dostlarının ifadeleriyle anlatıldığı barkovizyon gösterisini izleyen Öztürk, Siirt'te askerlik görevini yapan oğlunun ses kayıtlarını dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Öğretmen babasından çok etkilendiğini anlatan Öztürk, ''Beş kardeştik. Bütün giysilerimizi 'seneye de giyelim' diye hep büyük alırlardı. Haydarpaşa Lisesi'ni yatılı okuduğumda çok güzel günlerim oldu, ama aile hasreti de çektim'' dedi.

Üç dönemdir sürdürdüğü belediye başkanlığını çok sevdiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: ''İşimi gerçekten çok seviyorum. Bana her gün yüzlerce kişi gelir, yüzlerce telefon alırım. Ne yazık ki, bunların çoğu iş isteyen, hastalığına çare arayan kişiler. Ülkemizde işsizlik, hastalık, had safhada. Bunlardan bir tanesine bile çare bulabiliyorsam, mutlu oluyorum. Milletvekili olmayı hiçbir zaman düşünmedim. Davet edildim ama gitmedim. Siyasette 40 yılı bıraktım. Geriye dönüp baktığımda hiçbir zaman pişmanlık hissetmedim. Hep ileriye baktım.'' Kutlama programına sanatçılar Müjdat Gezen, Zihni Göktay, Perran Kutman, Ege, Atilla Atasoy, Sinan Erkoç, Zekai Tunca, Yaşar Özel, Murat Evgin, Selçuk Alagöz, Rana Alagöz, Zeliha Sunal, Ali Erkazan ve Sevinç Erbulak ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı.