BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsel kahvehanesi açıldı

Bu kahvehane bildiğiniz gibi değil. İçinde Gay, travesti, lezbiyen, transseksüel var. İşletmenin fikir babası konuştu.

Abone ol

Böylesi Türkiye'de bir ilk. Eşcinseller Bursa'da kahvehane açtı. Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı Öykü Evren, amaçlarının istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

Hatta bir lezbiyen, bir gay ve bir travesti olmak üzere 3 kişiye iş imkanı sağlanmış. Kahvehanede gazete, kitap, dergi okunabiliyor. Kağıt, taş ve zeka oyunları da var.

Kahvehaneyi açan Evren eşcinseller arasında, 'gırgır, şamata' anlamına gelen 'Gullüm'' olarak koyduklarını belirterek sadece dernek üyelerine değil, herkese açık olduğunun altını çizdi.

Evren, amacının gelecek günlerde kahvehaneyi daha da büyüterek, en az 10 eşcinsele istihdam sağlamak olduğunu da kaydetti.

KAHVECİLER VE BENZERLERİ ODASI BAŞKANI ÖZKARAYURT
Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, odaya yapılan başvurularda, ilk olarak sicil kaydının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, ''Öykü Evren de sicile kaydını yaptırmış. Daha sonra dosya odamıza gelir. Tüm evrak tamamlandığı için gerekli izin belgesi de verilir. Bursa'da 5-6 bin kahveci var. Özel durumlarını bilme imkanına sahip değiliz'' diye konuştu.