BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartıyla otobüs turu

Bozuk para taşıma, sıra bekleme, bilet unuttum derdine son. Otobüslerde kredi kartıyla ödeme dönemi başladı...

Abone ol

Garanti Bankası ve Kent Kart işbirliğiyle toplu taşımaya kolaylık ve hız kazandıran kredi kartıyla ödeme uygulaması başlatıldı.

Proje, Garanti Bankası ile Kent Kart işbirliği ve Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirildi.

Çanakkaleliler, bundan böyle belediye ve halk otobüslerine Garanti Bankası'ın ‘ParaCard’ı ile ödeme yaparak binebilecek.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Avrupa'da ilk kez Garanti Bankası tarafından uygulamaya sokulan bu sistem ile Çanakkaleli ParaCard sahiplerinin, bilet almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımda kullanabileceklerini ve ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecekleri söyledi.

Peki sistem nasıl çalışacak?

Garanti ParaCard ile ek hiç bir şey yapmadan halk otobüsüne binerek ödeme yapılacak. Post makineleri ile otobüslerdeki validatör cihazı birleştirildi. Bu teknoloji ile kredi kartı validatör cihazından geçirilerek, online olarak Garanti Bankası'nın merkezinden onayı alıyor. İşlem sonrası kişinin hesabından 1 YTL düşülüyor. Bunu yaparken Garanti Bankası müşterileri bonus da kazanacak. 

Bu Sistem, ParaCard kullanıcılarını bozuk para taşıma, sıra bekleme gibi zahmetlerden kurtarırken, bilet unutma derdine de son verecek.

Çanakkale'de başlayan bu uygulama ülkemizde hatta Avrupa'da bir ilk.//