BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHPden erken seçim çağrısı

CHP'li Topuz, DYP, Anavatan liderlerine ve bağımsız milletvekillerine erken seçime destek çağrısında bulundu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bundan bir-iki yıl önce AK Parti dışındaki partilerin, cumhurbaşkanı seçiminden önce bir erken seçim talebinde bulunduğunu söyledi.

Şimdi bir erken seçim şansı doğduğunu ifade eden Topuz, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, ''sorun, sandıkta çözülmeli'', ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da ''cumhurbaşkanını halk seçmeli'' yönündeki açıklamalarını anımsattı.

Ağar ve Mumcu'nun bugünkü süreçte cumhurbaşkanı seçiminden rahatsız olduğunu iddia eden Topuz, şöyle konuştu:

''Eğer, 'erken seçim bir çözümdür' şeklinde samimiyetle bazı düşünceler ortaya atılmışsa ve bunu ortaya atanlar bu düşünceyi bugün de benimsiyorsa, önümüze tarihi bir erken seçim fırsatı düşmüştür.

DYP, ANAVATAN ve bağımsız milletvekilleri, CHP ile beraber, cumhurbaşkanı seçiminin birinci ve bütün turlarına katılmayarak, 367'nin sağlanmamasını temin ederler ve bu konuda Anayasa Mahkemesine yapılacak başvuruda, Anayasa Mahkemesinden çıkacak karara göre, muhtemelen erken seçim yapılmasını sağlayabilirler.''

MUHALEFETE ÇAĞRI

TBMM Genel Kurulunda ilk tur oylamanın yapıldığı gün 367 milletvekili olmaması halinde Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını yineleyen Topuz, DYP, ANAVATAN liderlerine ve bağımsız milletvekillerine çağrıda bulundu. Topuz, ''İlk tura katılmayarak, bu hukuki yolun işletilmesi ve muhtemel bir erken seçimin önünü açmaya katkıda bulunmaya çağırıyorum. Elimizde kalmış, demokratik, Anayasaya uygun, gerginlikleri ortadan kaldıracak tek çözüm budur. Biz bu çözümün peşindeyiz, herkesi bu çözüme destek vermeye davet ediyoruz'' dedi.