BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantı tarihi belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la 19 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.

Abone ol

2023’ün ilk 6 ayı geride kalırken, milyonların gözü yeni asgari ücret rakamına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Saat 14.00’te başlayan ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda işçi tarafını temsilen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren tarafını temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) heyetleri yer aldı. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığındaki toplantıda TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık etti.

İkinci toplantı 19 Haziran’da yapılacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından önce açıklamalarda bulunan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, bayramdan önce asgari ücreti belirlemek istediklerinin altını çizmişti. İlk toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ üyesi Veli Solak da sürecin bayramdan önce bitmesini istediklerini belirterek, “İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir” mesajını vermişti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 19 Haziran’da saat 14.00'te gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.

Asgari ücret belirleme süreci çerçevesinde yapılacak dört toplantı ile işçi tarafı asgari ücret talebini iletecek. İşveren tarafı da ellerindeki verileri paylaşarak kendi taleplerini dile getirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da asgari ücret için sene başından beri yaptığı çalışmaları komisyona aktaracak.

Erdoğan'dan asgari ücretle ilgili önemli mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek, "Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şampiyon Nefise! Acun Ilıcalı Survivor 2024 için aldıkları kararı açıkladı herkese sürpriz oldu
Foto Galeri Şampiyon Nefise! Acun Ilıcalı Survivor 2024 için aldıkları kararı açıkladı herkese sürpriz oldu Galeriye Gözat