BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Artık herkes canlı yayın yapabilecek

Youtube'dan herkesin gelişmelerden anında haberdar olması için canlı yayın yapabiliriz..

Abone ol

YouTube’u sadece eğlenceli ve öğretici videolar izlemek için kullanmıyoruz. Anılarımızı özel videolar halinde saklayabilir ya da tam aksine herkesin gelişmelerden anında haberdar olması için canlı yayın yapabiliriz. Daha önceleri sınırlı olan canlı yayın artık hesabı onaylamış ve ihtar almamış tüm YouTube kullanıcılarına açıldı.

Google+ Hangout üzerinden anında YouTube canlı yayın yöneticisine geçilebiliyor.

Google+ ağını daha ilgi çekici hale getirmek isteyen Google, YouTube canlı yayın özelliğini koz olarak kullanmasını bildi ve Google+ Hangouts’un elini güçlendirdi. Fanatiklerine hızlı biçimde ulaşım imkanı sunmak isteyenler takımlarını giyip saçlarına jöle sürebilir. Bu sistemi kontrol etmek isteyen YouTube kullanıcıları hesap ayarlarına girip ilgili alana göz atabilir ya da Video Yöneticisi menüsünde Canlı Etkinlikler seçeneğinin belirmesini bekleyebilir.

Bu yeni özelliğin önümüzdeki birkaç hafta boyunca kademeli olarak kullanıcılara sunulması bekleniyor. YouTube Live servisi 2011'den itibaren kullanıma girmişti ama sadece belirli iş ortaklarına ve hesaplara sunuluyordu. Müzik, spor, haber ve oyun kanallarıyla sınırlanan özellikte en az bin takipçi şartı vardı. Bu talep binden yüze inmişti. Bu tür online canlı yayın imkanı sunan Ustream, Brightcove ve Livestream gibi diğer servisler üzerindeki baskı iyice artmış oluyor.