BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Arabanızın yazlık bakımlarını ihmal etmeyin!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otomobillerin yazlık bakımlarının yapılması gerekiyor. Otomobil sahiplerinin maliyeti düşürmek için tercih ettikleri ucuz ve kalitesiz parça ve ürünler daha büyük maliyetli sorunlara yol açabiliyor.

Abone ol

Havaların ısınmasıyla birlikte araçlarının yazlık bakımlarını yaptırmak isteyen vatandaşlar, sanayi sitelerinde yoğunluğa sebep oluyor.

Yola çıkacak vatandaşlar, oto sanayilerdeki bakım merkezlerine gelerek başta motor yağı olmak üzere yağ, klima ve hava filtresi bakımlarını yaptırıyor.

Yola çıkmadan önce mutlaka araçların bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Elazığlı oto tamir ustası Erhan Ulukaya, vatandaşların kar etmek için aldıkları ucuz malzemelerden uzak durmaları gerektiği aksi taktirde daha büyük paraların gideceğini vurguladı.

Yaz sezonu olduğu için vatandaşların yüzde 80’inin il dışına çıktığını belirten Erhan Ulukaya, "Her ne kadar kısa mesafe olsa da araçlarının yazlık bakımlarının zamanında ve yerinde yapılması her zaman gereklidir. Yazlık bakımlarda motor yağı, yağ, hava ve klima filtresine bakılıyor. Araç benzinliyse benzin filtresine fakat dizelse mazot fitresinin değiştirilmesi her zaman uygundur. Araçlarda 10 bin kilometrede bir yapılan mekanik bakımlarında olan değişimlerdir. Yola çıkacak vatandaşlarımızın araçlarını life amortisörleri, rot başlarını ve alt salıncaklarını kontrol edip bir bozukluk varsa değiştiriyoruz" dedi.

Vatandaşların yolda mağdur olmaması için araçlarına gerekli bakımları yaptıklarını aktaran Ulukaya, "Araçların bakımları yapılmazsa, yolculuk esnasında sert bir çukura dahi girse alt tabla dediğimiz yerde kopmalar meydana geliyor. Bu sefer de lastik yerinden çıkabiliyor. Balatalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı ustalar yolculuğa git geldiğinde değiştiriyoruz diyorlar ama yola çıkılmadan yapılması gerekiyor. Bunları yaptıkları zaman kazasız bir şekilde tatillerini yapıp tekrardan geri dönerler. Bazı müşteriler maliyeti az olduğu için 250 liralık balata istiyor fakat bu bize sorun yaşatıyor. Vatandaşlar 250 lira vererek masraftan kaçmaya çalışıyor fakat arıza verince bu sefer bin lira vermek zorunda kalıyorlar. Oysaki ustanın dediği şekilde yapsalar tekrardan masrafa girmezler” diye konuştu.