BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde büyük gerginlik! Mansur Yavaş'tan olay talimat

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek göreve başlayan Mansur Yavaş, şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdiğini ve tasfiyenin gerekçelerini açıkladı.

Abone ol

Mazbatasını alarak göreve resmi olarak başlayan Yavaş  şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdiğini, yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiyelerin gerçekleşeceğini belirterek, "Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız." dedi.

'Şirketlerin birçoğunun tafsiyesi için talimat verdim'

Yavaş, belediye şirketleriyle ilgili, "Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle, onların da başkalarına ihaleyi vermesinin önüne geçiyoruz." diye konuştu.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Toplantıda söz alan AK Parti Ankara il Gençlik Kolları Başkanı ve Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir, Yavaş'ın seçim öncesinde yaptığı bir açıklamada, "Öğrenci evi statüsünde olan yerler için ilk meclis toplantısında yüzde 50 indirim uygulayacağız" dediğini anımsatarak, bunun yerine ilk meclis toplantısında danışman ücretlerinin yer almasını üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Konuşmaların ardından dünkü toplantıya ilişkin tutanak metni oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı faaliyet raporlarının görüşülmesi için toplantı yarına ertelendi.

Tartışma ve arbede yaşandı

Öte yandan toplantının ilk bölümünde tartışmalar yaşandı. Mansur Yavaş, toplantıya ara verdi. Yavaş, salondan ayrılırken bazı belediye meclis üyeleri arasında tartışma ve arbede yaşandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı
Foto Galeri Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı Galeriye Gözat