BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Barosu Ceren Damar davasında sanık avukatının savunmasına soruşturma başlattı

Ankara Barosu, Ceren Damar Şenel cinayeti davasındaki karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak'ın "baskı yaparak cinsel ilişki istedi" ve "15 Temmuz lehine tweet attı" şeklindeki savunmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

Ceren Damar Şenel cinayeti davasındaki karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak'ın yaptığı savunma tartışma konusu oldu. Ankara Barosu eren Damar Şenel cinayeti davasındaki karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlattı.

Kabul edilemez

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Bıçak'ın yaptığı savunmanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Avukat Bıçak hakkında davanın daha önceki duruşmalarındaki tavır ve söylemleri nedeniyle 7 Ekim'de açılmış bir disiplin soruşturması olduğunu belirten Sağkan, "Savunma en kutsal hakların başında geliyor ve en geniş şekilde yorumlanması gerekiyor. Ancak bu kişi, bu geniş yorumları bile geçmiştir. Konuyu 15 Temmuz sürecine bağlayarak, vefat etmiş bir kadının, hiç ilgisi olmadığı halde iffeti üzerinden ve o kadını kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışarak bir savunma stratejisi yürütmüştür. Kabul edilemez" dedi.

Bu şekilde bir savunma olmaz

Tartışma konusunun savunma hakkının sınırlarıyla ilgili olduğunu söyleyen Sağkan, "Şunu söyleyebilirim ki savunma hakkı en kutsal hakların başında gelmektedir. Bu anlamda savunma hakkının sınırlarının çok geniş yorumlanması gerektiğine inanmaktayız. Ancak bu geniş yorumun da bir sınırı olması gerekiyor. Bu dosyada sanık avukatının ölçüleri artık aştığının ve bir hak savunuculuğunun ötesine geçerek, konuyu 15 Temmuz sürecine bağlayarak, vefat etmiş bir kadının, hiç ilgisi olmadığı halde iffeti üzerinden ve o kadını kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışarak bir savunma stratejisi yürüttüğünü görüyoruz ki bu kabul edilemez. Bu şekilde bir savunma olamaz. Bu savunma makamına ve avukatlık mesleğine çok ciddi zarar veren bir tavırdır" diye konuştu.

Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’e ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ceren Damar davasında karar çıksa da Türkiye’nin gündemine sanık avukatı Vahit Bıçak’ın savunması gündeme oturdu.

Cinsel talep iftirası

Sanık ile maktule arasında ilişki olduğu iddiasını yineleyen Bıçak, “Sanık maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır. Sanık cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur. Maktulenin doymak bilmeyen arzu ve hırslarına karşı sanık, psikolojik bunalıma girmiş, tedavi görmüştür. Ceren Damar şu an hayatta olsaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı” sözleriyle yine tepki çekti.

15 Temmuz iddiası 

Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” iddiasında da bulundu.

Kızımın namusuna dil uzattılar

Dün ddliye çıkışında Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar açıklama yaparak, şunları söylemişti: "14 aylık adalet mücadelemiz, adalet arayışımız nihayet bugün son buldu. Mahkeme kararını verdi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kızımızı kaybettik. Canice, canavarca katledildi. Bir kamu görevlisi katledildi. Söylenecek çok şey var. 14 aylık süreçte kızımın namusuna dil uzattılar, iftirada bulundular. Mezarda yatan kızımın kemiklerini sızlattılar. Bu dayanılacak gibi bir süreç değildi. Avukatlık cübbesi altına gizlenerek, savunmanın arkasına saklanarak masum, dürüst bir kamu görevlisinin namusuna dil uzattılar. Bunun hesabını soracağız. Yanlarına bırakmayacağız. Bu dava burada bitmeyecek.''

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hasan İsmail Hikmet

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Aleyna Tilki'ye 'ruh eşim' dediği Atakan Kayalar'dan kapak olan yanıt
Foto Galeri Aleyna Tilki'ye 'ruh eşim' dediği Atakan Kayalar'dan kapak olan yanıt Galeriye Gözat