BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  POLİTİKA

Altılı Masa 'ortak aday' için toplanmıştı! 6'lı masa adayını pazartesi günü duyuracak

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bir araya geldikleri toplantıdan yine aday çıkmadı. 6 Mart Pazartesi günü 6 liderin tekrar bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayını belirleyecekleri öğrenildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün grup toplantısında seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından tüm gözler 6'lı masaya çevrildi. 12'nci kez bir araya gelen 6'lı masanın bugünkü toplantısında muhalefetin cumhurbaşkanı adayı konuşuldu.

Masada görüşmelerin sonlandığı ve yemek faslına geçildiği öğrenilirken masadan bu toplantıda da aday isim çıkmadı. 6'lı masanın 6 Mart Pazartesi günü tekrardan toplanıp aday ismi konuşacağı öğrenildi. 

12'nci kez bir araya geldiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada seçim için yeniden 14 Mayıs’ı işaret etti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeniden gözler altılı masaya çevrildi. Daha önce 11 kez görüşen liderler bugün 12'nci kez bir araya geldi.

Öne çıkan isimler

Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu tek tek karşıladıktan sonra liderler toplantıya geçti.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda adayın belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre ise, adaylık konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkmış durumda.

Aday yine çıkmadı 

Kritik toplantının 19.00 sularında bittiği ve yemek faslına geçildiği öğrenilirken masadan yine aday isim çıkmazken 6 Mart Pazartesi günü ismin açıklanacağı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı adayında uzlaştılar

Daha önce 11 kez bir araya gelen ve adayı belirleyemeyen liderler bugün 12'nci kez bir araya geldi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirlediğini duyurdu. 

6 Mart'ta açıklanacak

Adayın ise altılı masanın pazartesi gün yapılacak toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor. 6 siyasi parti genel başkanlarının imzası bulunan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.