BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.423,96
HABER /  GÜNCEL

AK Parti MHP zirvesinde tarih belli oldu! Başörtüsü düzenlemesiyle ilgili açıklama

AK Parti ve MHP anayasa düzenlemesi için bir araya geldi. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, ziyaretin ardından başörtüsü düzenlemesine ilişkin konuştu. Yılmaz, "Anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta komisyon gündemine alma konusunda mutabık kaldık" dedi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MHP’yi ziyaret etti. Görüşme sonrası AK Parti Grup Başkanı Yılmaz ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, değişiklik teklifini MHP ile istişare ettiklerini belirterek, "Milletimizin değerlerini temsil eden başörtüsü ile ilgili düzenleme, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik düzenlemenin önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonunun gündemine alınması konusunda mutabakata vardık" diye konuştu.

"85 milyon arkasında"

"85 milyon bunun arkasında, hiç şüpheniz olmasın" diye devam eden Yılmaz, "400’ün üzerinde oyla Meclisten geçmesini bekleriz. Eğer 360-400 arasında kalırsa Sayın Cumhurbaşkanımızın teklifi referanduma sunmaktan başka alternatifi kalmaz" ifadelerini kullandı.

"Temel hak ve hürriyetlerin halk oyuna sunulmaması esastır. Temel hak ve hürriyetlerin kanun konusu olmaması da esastır" diyen Yılmaz, "Temel hak ve hürriyet olduğunu kabul eden milletin temsilcilerinin, tüm partilerin de milletten talimat alırlarsa bu değişikliği destekleyeceğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Muhalefetin tavrına yönelik soru üzerine Yılmaz, “Anayasa değişikliğini desteklemiyoruz diyorlarsa millete hesap verecekler” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, sürecin başladığını söyleyerek, “Önümüzde hafta komisyon sürecine başlayacağız. 400’ü aşan kabul oyuyla Mecliste kabul edileceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hadise işinden oldu 14 milyon TL kaybetti! Yasak aşk iddiası engel çıkardı yerini kaptılar deniyor
Foto Galeri Hadise işinden oldu 14 milyon TL kaybetti! Yasak aşk iddiası engel çıkardı yerini kaptılar deniyor Galeriye Gözat