BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan farklı partiler kuruyor

Yeni parti kurulacağına ilişkin önemli bir iddia bu kez MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'dan geldi. Kulat, bir değil 2 partinin yolda olduğunu söyledi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağına ilişkin iddalara gündemden düşmek bilmiyor. Konu ile ilgili bir başka iddia ise bu kez MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'dan geldi.

Kulat, sanılanın aksine bir değil iki partinin yolda olduğunu söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Kulat,  Davutoğlu ve Ali Babacan'ın farklı partiler kuracağını ifade etti.

Partinin her şeyi hazır
Ali Babacan'ın Abdullah Gül destekli olduğunu dile getiren Kulat'ın açıklaması şöyle:

"Bilinenin aksine tek parti değil 2 farklı parti var. Birinin lideri Ali Babacan ve Abdullah Gül destekli. Ana gövde de pek çok Eski ve mevcut AK Partili siyasetçi var. Programından teşkilatına genel merkezinden amblemine her şeyi hazır. Diğeri Ahmet Davutoğlu oluşumu. Her iki yeni parti oluşumu da ayrı yürüyor ama zaman zaman koordinasyon ya da istişare ediyorlar."

Sadece AK Parti'den değil
"Bilinenin aksine bu iki yeni parti sadece AK Parti'den doğmuyor. Şu an aktif olarak başka partilerde siyaset yapan önemli konumlarda oturan siyasetçilerle de konuşuyorlar. Bu iki yeni partinin olası engellemeleri engellemek için mevcut iki partiyle de garip bir temasları var.

Babacan libarel, Davutoğlu milli söylem
Çıkış söylemleri ekonomi, dış politika ve kutuplaşma karşıtlığı üzerine kurgulanırken Ahmet Davutoğlu'nun oluşumunda Milliyetçi söylem, Ali Babacan oluşumunda liberal söylem olacak.

Neler vaad ediyorlar
"Bu iki yeni parti güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle geliyor. Son olarak her iyi siyasi oluşum da anketlere güveniyor mu? Bilmiyorum ama kesinlikle anketleri çok merak ediyorlar. Neyse şunun şurasında 1 Nisan'a ne kaldı? Baktılar olmuyor 1 Nisan şakasıydı derler."