BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu açıkladı Nagehan Alçı duyurdu

Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ün başını çekeceği yeni bir parti ya da yeni partiler kurulacağı iddiası dilden dile dolaşıyor. İki önce ortaya çıkan sitenin arkasında onlar mı var? Habertürk yazarı Nagehan Alçı, her iki tarafla görüştü ve aldığı yanıtları köşesine taşıdı.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun ‘Yenibirparti.org sitesini yönlendirdiği iddia edildi. Siyaset kulislerini hareketlendiren söylentiyle ilgili dikkat çeken bir yazı Habertürk yazarı Nagehan Alçı'dan geldi.

"İz bırakmak ya da hedef gsötermek istiyor sanki"

Sitenin epey profesyonelce yapıldığını farkettiğini aktaran Alçı, yazısında "Dün Fatih Altaylı hatırlatmış, önce bu sitenin Twitter hesabından Gül, Davutoğlu ve Ali Babacan takip ediliyor, sonra siliniyor. Birileri iz bırakmak ya da hedef göstermek istiyor sanki…" ifadelerine yer verdi.

Esrarengiz siteyi soruşturduğunu ifade eden yazar, Davutoğlu ve Gül cephesinden konuyla ilgili aldığı yanıtları köşesinde böyle aktardı:

Her ikisi de yalanladı

"Davutoğlu cephesi çok net bir dille “Ne ilgim ne bilgim var” diyor ve bu işi de kendisine yönelik bir operasyon olarak görüyor. Gül cephesi de etrafına, kesinlikle ilgilerinin olmadığını ifade ediyor. O zaman bu site neyin nesi? Birileri Türkiye siyasetini manipule etmek mi istiyor?

Davutoğlu yeni parti fikrine sıcak ama zamana yayma eğiliminde

Duyumlarım, Davutoğlu cephesinin yeni bir parti fikrine açık kapı bıraktığı ama bunu zamana yayma eğiliminde olduğu yönünde. Gül ve Davutoğlu’nun birlikte hareket etme olasılıklarını çok düşük görüyorum. Zaten bu iki isim dünyaya farklı bakan isimler. Örneğin dış politikaya bakışları taban tabana zıt. Hangi ortakta buluşacaklar? Gül cephesinin harekete geçme olasılığı çok daha zayıf. Her konuda aşırı temkinli ve yavaş hareket eden bir siyasetçinin seçimlere 1 ay kala böyle bir çıkış yapması imkansıza yakın görünüyor."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı