BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL

Adana'da Breaking Bad gerçek oldu

Hollywood filmlerini aratmayan olay Adana'da yaşandı. Kimyager ve 7 dil bilen genç kadın likit esrar ile yakalandı. Genç kadının bu durumu akıllara Breaking Bad dizisini getirdi.

Abone ol

ADANA'da bir kargo şirketi çalışanları ABD'den gelen kargonun hem teslimat adresinde alacak kişinin ismi olmamasından hem de kargodan koku yayılmasından şüphelenerek polise haber verdi.

Bunun üzerine olay yerine Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine gitti.  Ekip kargoyu inceledikten sonra kutuda esrar olduğunu tespit etti. Polis kargo sahibini belirlemek için belirtilen adresteki spor salonuna gitti.

Yerinde yakalandı
Kargo görevlisi de spor salonuna gelerek, isimsiz paket gönderildiğini söyledi. Bir süre sonra kargo görevlisinin yanına spor yapan bir kadın gelerek kargonun kendisine ait olduğunu söyledi. Kadın kargoyu aldıktan sonra sivil ekipler kadının yanına gelerek polis olduklarını söyleyip kutuya el koyup, kadını da gözaltına aldı.

Şişede likit esrar
Emniyete getirilen kargo incelendiğinde içinde 8 şişe içinde 8 mililitre likit esrar, likit esrarı içmekte kullanılan 4 aparat ve 70 gram marihuana olduğu belirlendi. Kargoyu alan kadının ise S.G. (37) olduğu hem ABD vatandaşı hem de Türk vatandaşı olduğu, ABD'de yaşadığı ve şirketleri olduğu öğrenildi

Kimyager çıktı
Kimyager olduğunu söyleyen genç kadının kargonun kendisine geldiğini ABD'den malzemeleri kendisinin aldığını belirterek, "Türkiye'ye geldim, bir arkadaşımdan rica ettim malzemeleri. Kimyagerim, esrar ABD'de kanser tedavisinde kullanılıyor. Ben de Türkiye'de kanser tedavisinde kullanmak için getirdim. Bunun için de yetkililerden izin alacaktım. Kesinlikle uyuşturucu ticareti yapmıyorum" dediği ileri sürüldü.Breaking Bad dizisi gerçek oldu
S.G.'nin ifadesinde kimyager olduğunu söylemesi ve esrarı kanser tedavisinde kullanacağını ileri sürmesi 20 Ocak 2008 tarihinde yayına giren Vince Gilligan tarafından tasarlanmış ABD dizi filmi 'Breaking Bad'i akla getirdi. 

7 dil biliyormuş
Dizide 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White, kanser olduktan sonra maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek uyuşturucu üretimine başlayıp kısa sürede zengin oluyordu. Genç kadının 7 dil bildiği öğrenildi. Zanlı kadın ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.