BIST 10.342
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.458,08
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması! Fehmi Koru'ya mı Şaban Sevinç'e mi yalancı dedi

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olması tekrar ısıtılan Abdullah Gül'den flaş açıklama geldi. Gül, kendisine atfen yayınlanan görüşme ve diyalogların hepsinin yalan olduğunu söyledi.

Abone ol

Son günlerde cumhurbaşkanı seçimlerinde olası aday olarak ismi geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine atfen yayınlanan konuşma ve görüşmelerin tamamen yalan olduğunu söyledi. Son dönemde Fehmi Koru "son görüşmemizde" diyerek bir yazı yazmış, gazeteci Şaban Sevinç de "CHP Milletvekili ile Abdullah Gül arasındaki konuşma" diyerek bazı diyaloglar vermişti. Gül'ün ofisinden yapılan açıklamada, "Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamının yalan olduğu" belirtildi. 

CHP'li vekille konuştu iddiası

30 Ağustos akşamı TV100'de canlı yayına katılan gazeteci Şaban Sevinç, Abdullah Gül ile CHP'li bir vekil arasında 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' konusunda geçen diyaloğunu anlatmıştı. İşte o diyalog;
CHP Mv.: Bizim Partililer size oy vermez.
Abdullah Gül: Niye vermesinler Tayyip Erdoğan'a mı verecekler?
CHP Mv.: Oy kullanmaya gitmezler.
Abdullah Gül: O zaman Tayyip Erdoğan'ın devam etmesini istiyorlar.
Abdullah Gül: (Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için) Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de kazanma şansı yok.
Abdullah Gül: Bu ismi konuşulanların hiçbiri olmaz. Bu makam çocuk oyuncağı değil. Beypazarı Belediye Başkanlığı (Mansur Yavaş) cumhurbaşkanlığı için referans olmaz.

'Muhalefet Gül'ü ikna etmekte zorlanır

Abdullah Gül, en yakın arkadaşlarından ve son dönemde adaylığını en çok gündemde tutmaya çalışan isim olarak öne çıkan Fehmi Koru'yu bir kalemde silip attı. Fehmi Koru, dün "Abdullah Gül ile son görüşmesine dayanarak" şu iddialarda bulunmuştu:
- Cumhurbaşkanı adayı olmasından en fazla çekinilen kişi Abdullah Gül… Tuhaf gelebilir, ama gerçek bu.
- Benim görebildiğim kadarıyla ikna için bayağı çaba göstermeleri gerekebilir.

Abdullah Gül ile Fehmi Koru, İngiltere'de de birlikte kalmıştı...

İlahi Fehmi Abi! Sen kocaman bir şakasın!

Fehmi Koru'nun bu yazısı dün gün boyu konuşulurken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugün, "Türkiye'de Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın adayı olması gerektiğini savunan iki kişi kaldı. Biri Hayrunnisa Gül biri Fehmi Koru" dedikten sonra yazısını "İlahi Fehmi Abi! Sen kocaman bir şakasın." diye bitirmişti. 

Abdullah Gül ve Fehmi gençlik yıllarından bu yana arkadaşlıklarını sürdürüyor.

Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamı yalan

Tüm bunların ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ofisinden adaylık tartışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bazı yazılı ve görsel basında 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamı kasıtlı ve kötü niyetli propaganda temelli yalanlardır. Bu tip yalan ve dedikodular gazetecilik mesleğine yakışmayacağı gibi, basın ve ahlak kurallarına da aykırıdır" denildi.