BIST 10.919
DOLAR 42,52
EURO 49,59
ALTIN 5.749,92
HABER /  EKONOMİ

ABD'nin yaptırım kararı sonrası Rus petrol şirketi Lukoil'den flaş karar

Rus petrol şirketi Lukoil, yaptırımlar sebebiyle uluslararası varlıklarını satma kararı aldığını bildirdi.ABD Hazine Bakanlığı, 22 Ekim'de Rusya'nın iki büyük petrol şirketi Rosneft ve Lukoil ile iştiraklerini yaptırım listesine eklemişti.

Abone ol

Lukoil’den yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin şirkete yönelik yaptırım kararının ardından alınan karara yer verildi.

Şirketin ve iştiraklerinin bazı ülkelerin kısıtlama kararlarına maruz kaldığına işaret edilen açıklamada, “Lukoil, uluslararası varlıklarını satma niyetini bildirmektedir. Potansiyel alıcıların tekliflerinin değerlendirilmesi süreci başladı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Lukoil’in uluslararası varlıklarının kesintisiz şekilde çalışmasını sağlayabilmek için yaptırımlara yönelik ABD’nin izin lisansının uzatılması amacıyla başvuruda bulunmayı planladığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı, 22 Ekim'de Rusya'nın iki büyük petrol şirketi Rosneft ve Lukoil ile iştiraklerini yaptırım listesine eklemişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için barış sürecine ciddi bağlılık göstermemesi nedeniyle bu adımın atıldığı bildirilmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye aktif fay hatları haritası güncellendi! İste risk altındaki iller
Foto Galeri Türkiye aktif fay hatları haritası güncellendi! İste risk altındaki iller Galeriye Gözat