BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

75 yaşındaki gaziden 'Beni harekata alın' çağrısı

AFYONKARAHİSAR'da yaşayan Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç (75), terör örgütlerine yönelik 'Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdiğini belirterek, "Ne olur bizleri göreve çağırın. Sayın Reisicumhurum sizlerden çok rica ediyorum, beni harekata alın. Hiç olmazsa askerlerimize çay pişiririm, botlarını boyarım, yataklarını düzeltirim" dedi.

Abone ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı gazi İsmail Kumartaşlı, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 25 Nisan 1994 tarihinde şehit olan er Mehmet Sağlam'ın babası Musa Sağlam, Sivas'ta 2011 yılında şehit olan Astsubay İsmail Çınar'ın babası Mustafa Çınar ve 1974 yılında vatani görevini yaptığı sırada başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 1. ve 2. çıkarmasına gönüllü katılan ve 19 ay 1 gün askerlik yapan Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç göreve hazır olduklarını açıkladı.

Devlet bize görev verecek olursa biz hazırız

Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, Suriye'de terör örgütlerine yönelik harekatta savaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Şer odakları olan terör örgütleri birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalıştı. Yine bu şer odakları dış güçlerin desteğiyle ülkemizin dışında yani Suriye ve Kuzey Irak'ta birtakım faaliyetler yapmaya çalışmaktadır. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'miz bu hainlerin planlarını bozmaya yönelik birtakım girişim ve hazırlıklarda bulunmuşlardır. Biz 'Barış Pınarı Harekatı'na destek veriyoruz. Ülkemizin güneyindeki Suriye'de oluşmuş ve konuşlanmış olan ABD'nin destek verdiği terör örgütlerine karşı mücadele edeceğiz. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı topraklardan tüm dünyaya haykırıyorum bir Türkiye Cumhuriyeti gazisi olarak. Biz gazi olarak yarım bıraktığımız işi şehit olarak tamamlamaya hazırız. Devletimiz bize görev verecek olursa gidip Suriye'de de savaşmaya hazırız. Allah polisimize ve güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin" diye konuştu.

Beni harekata alın

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nın 1. ve 2. çıkarmasında görev aldığını söyleyen Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç, gazi olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Barış Pınarı Harekatı'na katılmak için gönüllü olarak hazırım ve bu vatana hizmet etmek istiyorum. Beni göreve çağırın. Ne olur bizleri göreve çağırın. Bizlerin elleri silah tutuyor ve bu göreve biz de katılmak istiyoruz. Bu bayrak için bu vatan için gönüllüyüz. Sayın Reisicumhurum sizlerden çok rica ediyorum beni harekata alın. Hiç olmazsa ben askerlerimize çay pişiririm, botlarını boyarım, yataklarını düzeltirim. Ben de orada görev yapmak istiyorum" diye konuştu.

Teröre karşı savaşmaya hazırız

Şehit babası Musa Sağlam ise (69) Barış Pınarı Harekatı'na sonuna kadar destek verdiğini belirterek, Türk askerinin yanında olduğunu söyledi. Sağlam, "Bugün de dahi bizi harekata alırlarsa bütün askerlerimizle birlikte terör örgütüyle Suriye'de ve nerede olursa olsun savaşmaya hazırız. Her zaman gönüllü olarak yardıma da hazırız" dedi.

Her zaman şehit olmaya hazırız

Şehit babası Mustafa Çınar (59), terör örgütlerine yönelik TSK'nın düzenleyeceği harekatın hayırlı olmasını diledi ve şöyle konuştu: "Kınalı kuzularımıza ve Mehmetçiklerimizin ayağına Allah taş değdirmesin. Ülkemize hayırlı olsun. Bir büyüğümüzün dediği gibi 'Gerekirse biz ABD'nin ortasına karargâh kurarız.' Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz ordumuzun, ülkemizin ve devletimizin yanındayız. Her zaman şehit olmaya hazırız."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
YPG'de panik! Ceylanpınar'ın karşısında böyle görüntülendiler
Foto Galeri YPG'de panik! Ceylanpınar'ın karşısında böyle görüntülendiler Galeriye Gözat