BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL

4 günde 2 kilo yağ yakma garantili! İşte bulgur diyeti listesi hemen başlayın

Bulgur diyeti listesiyle 4 günde 2 kilo yağ yakmanız mümkün. Üstelik aç kalmadan ve lezzetli öğünler yiyerek. Fark Etmeden Diyet listesiyle tanınan Selahattin Dönmez'in hazırladığı 4 günde 2 kilo yağ yaktıran bulgur diyeti listesinde kahvaltı, öğle ve akşam yemeği örnek listeleriyle ara öğün tarifleri var.

Abone ol

4 günde 2 kilo vermek hayal değil hem de yağ yakarak. Fark Etmeden Diyet listeleriyle tanınan Selahattin Dönmez, FOX TV'de Çağla Şikel'in sunduğu Çağla'yla Yeni Birgün programında 4 günde 2 kilo yağ yaktıran bulgur diyeti listesini ve özel tariflerini açıkladı.

4 günde 2 kilo verdiren bulgur diyeti listesini uygulamak isteyenlere öncelikle bir dizi uyarımız var. Eğer bu diyeti uygulayarak 4 günde 2 kilo vermek istiyorsanız kesinlikle listelerde verilen yiyeceklere ve öğünlere sadık kalmanız gerekiyor. Ürün değiştirmek, öğün değiştirmek kesinlikle yasak.

Ayrıca diyetin etkili olabilmesi için erken kahvaltı etmek, öğle öğününü tam öğle vakti yemek ve akşam yemeklerini en geç 8'den önce tamamlamak gerekiyor. Bir de akşam yemeğinden sonra hiçbir şekilde hiçbir şey yenilmiyor. Su dışında bir şey içmek de yasak. 

Ve tabi ki egzersiz! 4 günde 2 kilo vermek istiyorsanız ve bulgur diyeti uygulamaya karar verdiyseniz her gün kahvaltıdan önce aç karnına 45 dakika yürüyüş yapmak zorundasınız. 

Öğünlerde 2 su bardağı su, gün içinde 4 fincan çay, 2 fincan kahve içebilirsiniz. Daha fazlası önerilmiyor. Çaylara da mutlaka 1 küçük limon dilimi eklemelisiniz.

Son bir uyarı da diyeti kimlerin yapabileceğine ilişkin. 4 günde 2 kilo verdiren diyet listesini az kilo fazlası olan, sağlık problemi olmayan kişiler ile hamile ve emziren annelerin dışındaki herkes yapabilir. 

Bulgur diyeti ara öğün uyarıları

Bulgur diyetinde bir adet ara öğünü öğle ile akşam yemeği arasında tüketebilirsiniz. Bulgur diyetinde hiçbir besin yerine alternatif bir seçenek uygulamayınız. Gün içinde öğünlerde önerilen 2'şer bardak suyun dışında en az 6 bardak oda sıcaklığında su tüketmelisiniz.

İşte 4 günde 2 kilo verdiren bulgur diyeti listesinin detayları:

Kahvaltı: 1 dilim beyaz peynir, 5 adet siyah veya yeşil zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, 1 dilim ekmek, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz , açık çay (limon dilimli) 

Öğle: Nar ekşili bulgur salatası 

Nar ekşiki bulgur salatası için gerekli malzemeler ise şöyle: 3 yemek kaşığı haşlanmış köftelik bulgur, 1 adet pancar turşusu, 1 adet ince kıyılmış kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 kase ince kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Ara öğün: Bulgur diyetinde 3 ara öğün önerisi var. Diyet boyunca bu ara öğün kombinasyonlarından istediğini istediğin gün yiyebilirsiniz. Sadece bir tek tip ara öğünü 4 gün boyunca kullanabileceğiniz gibi. Her gün farklı bir ara öğün de deneyebilirsiniz. Tercih sizin.

1 adet mandalina ve 8 yarım ceviz veya 1 su bardağı ayran ile 10 adet çiğ adem bir diğer seçenek ise yarım muz ve 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi (şekersiz ) Muzları küçük dilimler haline getirip üzerlerine az miktarda fıstık ezmesi sürerek yiyebilirsiniz. Toplam fıstık ezmesi miktarının 1 tatlı kaşığını geçmeğinden emin olmanız yeterli. 

Akşam: 2 adet ev yapımı köfte (kırmızı et, tavuk eti veya hindi etinden yapılabilir) ve hardallı kırmızı lahana salatası.

Hardallı kırmızı lahana salatası için gerekli malzemeler şöyle: 1 kase ince kıyılmış kırmızı lahana, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. 

Önemli not: Tiroid hastaları kırmızı lahanayı hafif haşlayarak tüketmeliler.

Bulgur hakkında bilmeniz gerekenler

Bulgur; Anadolu'nun en değerli besini ve dünyada sağlıklı olan ve işlenen ilk besindir. Durum buğdayının kaynatılıp, kurutulup kırılması ile elde edilen tam tahıldır. Bulgurun en önemli özelliği küflenmemesi, böceklenmemesi ve aflatoksin ürememesidir. Radyasyon emmemekte, fitik asit neredeyse hiç içermemektedir. Bu nedenle bulgur çok sağlıklıdır.

Selahattin Dönmez kimdir?

1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Selahattin Dönmez aslen Hatay İskenderun’ludur. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimini İskenderun’da tamamlamıştır. Ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olmuştur. 1996 senesinde American’s Weight Loss Bakırköy şubesinde şişmanlık tedavisinde diyetisyen olarak çalışmış, bir yıl sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Deniz Hastanesi bünyesinde Diyetisyen olarak vatani görevini tamamlamıştır.

Askerlik görevinin ardından 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalında Şişmanlık ve metabolik hastalıklarda beslenme üzerine bilim uzmanı olarak görev yapmıştır.

2002’de Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Diyetetik Anabilim Dalında Metabolik hastalıklarda beslenme üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile ortak çalışma yaparak yüksek lisans diplomasını almıştır.

Selahattin Dönmez metabolik hastalıklarda beslenme, diyabet ve beslenme durumunun değerlendirilmesi üzerine çalışma ve poster sunumları hazırlamış, besin endüstrisinde sağlıklı ürünlerin oluşumunda ürün danışmanlığı yapmıştır.

Günümüze kadar bir çok dergi ve internet sitesi ile birlikte televizyon programlarında yazılar yazmış ve konuşmalar gerçekleştirmiştir.

Yaşantısını İstanbul’da sürdürmekte ve yine İstanbul’da kendi ismini taşımakta olan ofisi bünyesinde Beslenme ve Diyet danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye Diyetisyenler Derneği, Türkiye Estetisyenler Derneği ve Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği İstanbul Şubesi, Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir.

Selahattin Dönmez ‘in kitapları

Fark Etmeden Diyet’le Kalıcı Kilo Verme
Dönmez Diyeti
Fark Etmeden Diyet
Fark Etmeden Diyet’le – Sorular, Cevaplar, Sağlığı İyileştiren Formüller
Fark Etmeden Diyet’le Yeni Bir Hayat
Mucizesiz Zayıflama – Yazar.