BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Barzani'den son dakika referandum açıklaması kararını verdi

Mesud Barzani'den son dakika referandum açıklaması... 'Barzani yarınki yapacağı referandumu iptal mi edecek?' sorusu yanıt buldu. IKBY Başkanı Mesut Barzani referanduma ilişkin nihai kararını açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 40 Adet Yorum
dalya

barzani ne ekersen onu biçersin

Misafir

Şu Barzani' ni Amerika' dan aldığı metini okuyor. Arkasında Amerika ve İsrail olduğu açık, ama açıkça söylemiyorlar. Büyük bir emperyalist oyunla karşı karşıyız. Tek çözüm orayı topraklarımıza katmaktır.

Misafir

5 yila kalmaz bu dandik 4 devletten (iran irak suriye ve turkiye) 20 tane devlet cikar ortaya...

Misafir

Eyy Kürtler! demokrasi diyorsunuz, zaten Ak partiye, CHP ye, MHPye oy vermenize izin veriliyor. Daha neyin demokrasisini istiyorsunuz. Siz devlet kurmanın kolay mı olduğunu sanıryorsunuz. O vasıf Türk Milletine aittir. Bence oturun oturduğunuz yerde. Size en uygun parti AK Partidir. Zaten çoğunuz oraya oy veriyorsunuz, kötü mü oluyor. Reis size yeter.

OlaylaraMarslı

Doğudaki kaşının altında gözün var diyip kafaya sıkanlarmı devlet kuracak Adaletten yoksun Aşiret ağalarımı?????

tAMTÜRK

Neyin Güvenliği ? Koskoca SSCB çöktü, dağıldı; içinden 10 tane bağımsız devlet çıktı... Yetmedi Varşova Paktı dağıldı; rejimler değişti... Duvar yıkıldı, Batı Almanya Doğu'yu ilhak etti. Yugoslavya dağıldı, içinden 7 tane bağımsız devlet çıktı... Dünyanın dirliği düzeni istikrarsızlığa uğramadı, güvenliği tehlikeye girmedi... Ama 5 milyon Kürt kendi geleceklerine kendileri karar vermek için sandığa giderse bölgede istikrarsızlık olurmuş, dünyanın düzeni bozulurmuş!... Tam 22 tane ARAP DEVLETİ var. Ortadoğu'da istikrnarsızlık olmuyor, düzen bozulmuyor ama bölgenin en eski ve yerleşik halklarından Kürtlerin bir 1 tane devleti olursa, aman ha istikrarsızlık olur, dünya barışı bozulurmuş... Hadi canım sen de!

Ferhat

Bizde Bizde kelenizi goturmeden sizi Demokrasiye Alistiracagiz Az Kelle goturmediniz 20 bin Failli Beli Cinayetlerin hesabini Mutlaka Hukuk kurallari Çerçevesinde Sizden Soracagiz Bu bir örnek Daha Nice Hak ihlaleriniz Var hepside Delilili Raporlu Ama Dedigim gibi Biz Kellelerinizide Bagisliyarak Size Demokrasiyi Asiliyacagiz Kelle goturmek kolaydir Ama Saygin olmak Dunyada Sayginlik kazanmak Kolay deyil biz Zor olani yapacagiz Sizin Gelecek Nesilerinizede Sayginlik kazandiracagiz Anladinmi(( Ferhata Cevap))

Komünist Görüş

Son dakika haberi… İşte Barzani’nin son kararı! Barzani'den son açıklama: Referandum ertelenmeyecek...Kürtler çocuklarına özgür bir Kürditan bırakacak!.

Ferhata Cevap

Ferhat senin de beynin yıkanmış demokratik bir ülkede yaşayıp bu yorumu yapabiliyorsun. Dua et kellen gitmiyor. İste budur demokrasi. Begenmiyorsan da git barzaninin yanina

Ferhat

Orta Dogunun En Guçlu iradesi Kürtler Bundan Böyle Ortadogunun En Güçlu Demokrasi Reformlarini Gerçeklestirmeye Aday bir Halktir Kürtlerin Orta Doguya Demokrasi getirmeye. Hem Kudreti var Hemde Demokratik Dinamiklere Sahiptir yuz Yildir Bolgedeki Ullus Devletler Bir Millimetre Demokrasiyi ilerletmediler ve Halen Statukoculukta Israr Ediyorlar Ama Kürtler Artik Bu Statukocu Anlayislara Takilip kalmiyacak Halklarin ihtiyaci olan Demokratik Reformlari Kürtler Gerçeklestirip Ortadoguyu Tekrar Tarihte oldugu gibi Muazam saygin bir Duruma getirecektir Saygilar

hakan

sen kimin toprağında kimi komşu yapıyorsun lan?! ırak devletini böldürtmeyeceğiz bundan böyle hayatımın geri kalanını bölücülerle savaşa adıyorum!

Misafir

Hiç kimsenin güçu Kürtler yetmez ve kürt Devleti kurulacak okadar

Misafir

Türkiye çok pasif davrandı. Askeri hazırlıklar çoktan yapılmalıydı. Bu Yahudi bölücüleri çok önceden bağımsızlık hazırlıkları yaptıkları biliniyordu. Müslüman alemini ancak bir Yahudi uşağı bölebilir ve cahil halkları kandırabilirdi. Gerçek bir müslüman asla halkların parçalanmasını istemez. Türkiye büyük bir kuvvetle girip savaş ilan etmeli ve tüm halk savaşa hazırlıklı hale getirilmelidir.

A.L.

İSRAİL GAZLAYIP DESTEKLİYOR, BARZANİ BİZİ TINMIYOR. ABD, AB İSTEMESE YAPAMAZ.. İSRAİL E SÖYLEYİN DURDURUVERİR...

Misafir

Herkes isine asina baksin. Her yerde secim referandum vs var. Bu insanlarin en dogal hakkidir. Bu insan hak ve hurriyetidir. Birine var oburusune olmaz demek kimsenin haddine deildir. Hadis ne diyor "hicbirinizin birbirinizden ustunlugu yoktur ustunluk takvadadir. Kim allaha yakinsa odur ustun olan" Allahim müslümanlara birlik beraberlik ver. Onlarin birbirine dusmesine izin verme.

Misafir

Iran kadar olamadik, acaba kim engelliyor, niyeti ne

Misafir

Bu kokarşaya haddini bildirmek lazım

Misafir

intihar ediyor farkında değil. bu durum bizim lehimize sonuçlanacak.

Misafir

Isid den abd ve turkiye kurtarmis diyen zat. Senin damarlarinda alkol mü dolasiyor kendinde misin. Erdogan defalarca kez almanyaya silah vermeyin demedi mi ? Yaw bu kadar da olmaz yaw. Yemin ederim sizlerin ya beyninde sorun var ya da insanliginizda.

Misafir

Barzani'den kahraman çıkarmaya çalışıyorlar

Misafir

Daeş Erbil e kadar geldiğinde Barzani yalvarmış ti kurtarın diye Türkiye (başika) ve Amerika sayesinde kurtuldu. Şimdi Irak Türk ordusunu Irak'a davet etse ne yapabil cekler

ehza

Her kes bir sey söyler kaba gürültü biz yapariz söylemeden biz kimmiyiz biz TÜRKÜZ

Misafir

Sanki açıklama var gibi başlık atmanız yanlış ve soğutuyor bizleri siteden Ayrıca vazgeçerler bile Türkiye Devleti Devletimiz Bunlar ile ilişkileri artık mesafelendirmeli

Teknik

Bu is cozulmeli onun icin bu bolgedeki alanlar turkiye iran irak tarafindan paylasilmali.referandumun ertelenmesi yapilmasindan daha tehlikeli.hicbir zaman yapilmamasi icin sinir ulkeker anlasarak bunlara iyi bir ders vermeli.aksi halde bolunurse komsu ulkelere sira gelecekkkk

k.k.k

Bombalarla vurmaya başladı İran, tabii işin ciddiyetini anladı. Vazgeçecek mecbur. Sıkıysa geçmesin