BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan tokat gibi Apo heykeli cevabı

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, CHP ve BDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Kalp taştan olunca ruh da böyle beton hayali görür. Bu millet, yeni bir CHP zihniyetine, faşizm dalgasına izin vermez. Heykel değil bu topraklarda kaide bulamazlar” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Dersim'in üzerini örttüğünü söyleyen Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak açıklamarda bulundu.

''CHP Genel Başkanı Dersim'i reddetmiştir onun üzerini örtmüştür. Ama onunla da geçinmektedir. Ortadaki patalojik vaka budur. Biz böyle bir köksüzlük içinde değiliz. Biz ecdadımıza sahip çıkarız.''

Başbakan Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

Artık çok daha yoğun şekilde geleceğe odaklanıyoruz. Bugün yenilenmiş AK Parti var. Bugün gençleşmiş bir AK Parti var. Şuan itibari ile partimize ilişkin tüm süreçleri tamamladık.

APO'NUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceklerini söyledi.

screen-shot-2012-11-14-at-12.17.45-pm.png

AK Parti hükümetleri Türkiye tarihinde iz bırakan süreçlere imza attı.

Biz her zaman söylüyorum ulu çınar gibi toprağın üzerinde boy verirken aynı zamanda kökleri ile toprağa sıkı sıkı sarılan partiyiz. Özelliğimiz bu. Biz milletin partisiyiz.

Biz hiçbir konuda komplekse kapılmayız.

KILIÇDAROĞLU'NA PATALOJİK VAKA CEVABI

CHP Genel Başkanı Rize'de anlattıklarımdan rahatsız olmuş. CHP Genel Başkanı Türkiye'nin çocuklarının yoksulluğunun sebebinin CHP olduğunu biliyor ve bundan alınganlık gösteriyor.

Bunu patalojik vaka olarak değerlendiriyor. Patalojik vaka kendi geçmişinden bahsedememektir. Dikkat edin CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihini ne de CHP tarihini anlatamaz. Çünkü her ikisinde de Dersim var. Asıl patalojik vaka budur. CHP Genel Başkanı Dersim'i reddetmiştir onun üzerini örtmüştür. Ama onunla da geçinmektedir. Ben sizlere Dersimli Seyit Rıza'yı anlattım.

CHP Genel Başkanı, Seyit Rıza olmak yerine onun izinden gitmek yerine işbilikçilerle yürümeyi Dersimin üzerini örtmeyi tercih etmiştir.

Ortadaki patalojik vaka budur. Biz böyle bir köksüzlük içinde değiliz. Biz ecdadımıza sahip çıkarız. Bu hareketin CHP'den ayrıldığı en temel fark budur.

HİÇ ACIMADAN YIKACAKSIN

İlk belediye başkanı olduğumda İstanbul betonlaştırıyordu. Bizden sonra bu gittikçe azaldı Şimdi bakıyorsunuz yeni şeyle uyduruluyor. Bu 3 emsal farklı yerlere çıkarılmak için tilki kurnazlığında şehirler sömürülüyor.

Erdoğan Baraktar'a da söylüyorum ajan gibi ekiplerini dolaştırıcaksın. Orada emsalden plan notlarına kadar gözden geçirip yıkılması gerekenleri yıkacaksın. Hiç acımadan.

Maalesef 1950'den itibaren biz sağcı partiler tarafından tarihi yıkımları yaşadık.

TAKSİM'İ TARİHİ İLE BULUŞTURACAĞIZ

Yol açmak bahanesi ile birçok şehirde tarih yok ediliyor. Şehirlerin ruhuna dokunmanın vebali ağırdır. Biz bu vebali taşıyoruz. Taksim'de olduğu gibi yıkılan tarihi ayağa kaldırmak için mücadele veriyoruz.

Karşımıza ilk dikilen CHP ve CHP zihniyeti oldu. Bu beyefendileri rahatsız etti. Kalemşörleri de hemen yazdı. Ne yazarsanız yazın. Biz Taksim'i tarihi ile ruhuyla buluşturacağız. Artık 2 asır öncesinin Taksim Meydanı yok. Bunu tarihten aldığımız hazla bu adımı atarak trafiği yer almak şartıyla bunu yapıyoruz. Taksim trafiğinin yeraltına alınması CHP'yi rahatsız ediyor.

Artan nufüsa rağmen değişen şartlara rağmen bir şehircilik anlayışını hakim kılabiliriz. Ak Parti olarak bunun mücadelesini veriyoruz.

BDP'YE APO HEYKELİ CEVABI

Dün BDP'nin eşbaşkanı bölücü başının heykelini dikecez dedi. Bunlar ancak böyle beton dökerler. Kalp taştan olunca ruhta beton hayali görür.

Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykeli yıkılıyor. BDP, doğunun-güneydoğunun CHP'si olma yolunda. Susturmada, sinirmede CHP'de farkı yok.

Farklılıklara tahammülsüzlüklerde CHP'den farkı yok. Heykel olayına da girdiler fark tamamen ortadan kalktı. Sokaklardan pislik akıyor bunlar heykelden bahsediyor. Tam CHP oldular.

BUNLARIN HEYKELLERİ BU TOPRAKLARDA KENDİLERİNE KAİDE BULAMAZ

Saddam'ın Stalin'in, Lenin'in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri, her biri birer tarih şehri olan Doğu'nun Güneydoğu'nun şehirlerindeki o manevi atmosfer, bunların hayallerindeki o heykeli daha yapılmadan paramparça edecek güce, kudrete sahiptir.

CHP NE OLDUĞUNU ANLAMADAN YASAYA KARŞI ÇIKTI

Muhalefet partileri faşizimde birbirleri ile yarışırken biz 2023 hedefleri için çalışacağız. Muhalefet partilerinin saldırılarına rağmen bu yasayı çıkardık. Tahriklere rağmen daha kaliteli hizmetin yolunu açacak yasayı Genel Kurul'dan getirdik.

CHP her zaman olduğu gibi Büyükşehir Yasası'na da ne olduğunu anlamadan karşı çıktı.

Biz Türkiye'ye güveniyoruz biz kendimize güveniypruz ve cesaretle atılması gereken adımları atıyoruz. Bizler popilist yaklaşım içinde olmadık.

MHP'LİLER MERAK ETMESİN

Ülkenin bölünmesine yönelik girişimler önce biz karşı çıkarız. MHP'liler merak etmesin Türkiye'yi bölmek girişimi olursa biz onun önünde sağa sağlam dururuz.

BÜYÜKŞEHİR SAYISI 29'A ÇIKIYOR

Yerel seçimlere yaklaşırken çıkardığımız bu kanunu milletimize anlatmamız gerekiyor. Diğer partiler milletin zihnini bulandırmaya çalışacak. Büyükşehir sayısı 16'dan 29'a çıkıyor.

İl Özel idareleri ve il genel meclisini kaldırıyor ve yetkiyi büyükşehir meclisine veriyoruz. Artık atılacak adımlarla her yere ulaşıp alt üst yapısı ile modern hale getiriyoruz.

Eski adıyla her köy hizmeti seçtiği büyükşehir başkanından alacak. 200 km uzaklıkta ilçe hizmeti nasıl alacak diyorlar. İlçenin de bütçesi var. O ilçede büyükşehir belediyenin yapması gerekenler var.

Birçok yerde çöp, çöp araçları değil traktörle toplanıyordu. Şimdi büyükşehir belediyeleri ilçeleri ile koordineli olarak modern araçlarla çöp toplayacak.

Bunlarla insanla yaşamanın erdemine bu şehirlerle ulaşacağız. Bunları konuşmak CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin işine gelmez.

BU İŞİN ACEMİSİ DEĞİLİZ

Biz bunu Kocaeli ve İstanbul'da denedik. Biz bu işin acemisi değiliz. Bu uygulama şimdi tüm büyük şehirlerde hayata geçiriyoruz. Belde ve köyleri kaldırdık mahalle statüsüne kavuşturduk. Burada asıl olan hizmet.

Belde ve köylerin yapısında bir değişiklik olmuyor bunların özüne müdahele edilmiyor. Sadece mahalle denilecek ve daha iyi hizmet alacaklar.

SİYASİ NEDENLERDEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNÜLEMEZ

405 nüfusa sahip belde belediyemizde 8 memur çalışıyor. 527 nüfusa sahip başka belde belediyemizde 26 kadrolu memur var yani nüfusun yüzde 5'i memur olarak çalışıyor. Buna rağmen yeterince hizmet edilemiyor.

Benim sevgili milletim bizi böyle kandırdırlar. 527 kişi yaşayan bir yerde bu kadar memur tahsis edersen burada siyasi nedenden başka bir şey düşünülemez. Bunlar onların maaşını bile ödemiyordur.

Hem borçlanacaksın hem burası yürüsün diyeceksin. Zorla buralar ayakta dursun dersek bu ülke batar. Yanlışın en doğrusu en kısa yoldan yanlıştan dönmektir. Büyükşehirlerde bu çarpıklığı kaldırıyoruz.

Köylerin orman ve mera hakları korunacak. Belde belediyelerinde çalışan personel hak kaybına uğramayacak. Büyükşehirlerde özel iradelerin kalrılması nedeniyle boşluk söz konusu değil. Köylerde 5 yıl süreyle belediye harç ve vergileri alınmayacak.

İlçe ve büyükşehr belediyelere verilen pay yüzde 4.5 kadar çıkarılacak. Toplanan vergileri yüzde 6'ye çıkartıyoruz. Bunun önemli sonucu var artık köydeki vatandaşta kendisine gelen ve gelmeyen hizmetler konusunda hesap soracak.

Şimdi muhtarı büyükşehir belediye başkanını meclis üyelerini ilçe meclis üyelerini de seçecek. Hizmetini beğenmediği kişiyi cezalandıracak.

BİZ ŞARK KURNAZLIĞI YAPARAK SEÇİM KAZANMADIK

Muhalefet bu düzenlemenin seçim yatırımını olduğunu söylüyor. Biz şark kurnazlığı yaparak seçim kazanan olmadık. Biz sinsi planlarla seçime giren parti değiliz. Bizim her seçimde tek enstürmanımız var o da hizmet.

Milletimizden bunun karşılığını alacağız. Bu yasayla daha çok hizmet anlayışını getirdik. 2014 Mart ayına kadar önümüzde 15.5 ay var. Bu süreçte tek tek 75 milyona ulaşmak bu düzenlemeyi paylaşmak sorundayız. Bu yeni yasanın neler getirdiğini tek tek anlatacağız.

En önemlisi milletimize baştan beri ifade ettiğim şehir anlayışını da anlatacağız. Biz yaşanabilir estetik şehirler inşaa edebiliriz. Vatandaşımızı bu sürece ne kadar katarsak o kadar başarılı olururuz.

2023'e çok daha yaşanabilir eskiyle yeniyi özellikle yapıyla yeşili kaynaştırmış olarak gireceğiz.