BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Başbakan'a BDP düzeltmesi...

Bülent Arınç dün Erdoğan'ın açlık greviyle ilgili yaptığı konuşmaya açıklık getirdi...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açlık grevi yapanlara yönelik sözlerini değerlendirirken, ''Sayın Başbakanımız, tamamen BDP'yi, BDP milletvekillerini muhatap alarak, onlar için bir şeyler söylüyor, ama açlık grevinde bulunanların da bu grevi bırakmalarını istiyor. Dünkü grup konuşması da tamamen siyasetçilere, BDP milletvekillerine yönelikti'' dedi.

Arınç, Çırak Eğitimi ve Öğretimi Vakfı'nın düzenlediği elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtım töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ŞAHSEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM"
Arınç, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin bir soru üzerine de, şunları kaydetti: ''Devam eden açlık grevlerinden ben şahsen çok büyük üzüntü duyuyorum. Sayın Başbakanımız, tamamen BDP'yi, BDP milletvekillerini muhatap alarak, onlar için bir şeyler söylüyor, ama açlık grevinde bulunanların da bu grevi bırakmalarını istiyor. Dünkü grup konuşması da tamamen siyasetçilere, BDP milletvekillerine yönelikti. Ama diğer arkadaşların, yani bu eylemi sürdürmek niyetinde olanların bir an evvel vazgeçmeleri gerekir. Çünkü taleplerinin haklı olanlarının büyük ölçüde karşılandığını kendileri de mutlaka biliyordur.''

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ MECLİS'E GÖNDERİLDİ"
Başbakan Yardımcısı Arınç, geçen haftaki Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamaların bugün realiteye dönüştüğünü belirterek, ''Bildiğiniz gibi sadece iyi bildiği dilde savunma yapmak değil, ona ilaveten 13 tane daha cezaevlerindeki şartlar da dahil olmak üzere bir demokratikleşme paketi Meclis'e gönderildi. Artık yapılacak veya onlar tarafından, talebinde ısrar edilecek bir konu yok. Kaldı ki demokratik talepler her zaman olabilir. Bunların her zaman makul bir şekilde karşılanacağını bir Hükümet olarak ifade ediyoruz'' diye konuştu.

AÇLIK GREVCİLERİNE SESLENDİ: "SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ"
Arınç, açlık grevinde olanlara şöyle seslendi: ''Kendilerinden ısrarla rica ediyorum, bu anlamsız açlık grevini sürdürerek hayatlarınızı tehlikeye atmayın. Sizler bizim için değerlisiniz. 75 milyon insanın hayatına, hayat bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Ne olur, duyuracağınız her şeyi duyurdunuz, söyleyeceğiniz her şeyi söylediniz, hayatınızı tehlikeye atıp sizi sevenleri daha büyük üzüntülere koymayın. Sayın Başbakan şüphesiz BDP milletvekillerinin yanlışlıklarını ortaya koymak suretiyle onlara ithafen pek çok şey söylüyor. Ama açlık grevinde olanların bağımsız düşünmelerini ve karar vermelerini biz bekliyoruz.''