BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,61
HABER /  GÜNCEL

WSJ'den çarpıcı Türkiye analizi

Wall Street Journal'da Türkiye hakkında çarpıcı analizler: Türkiye'de demokrasi tehlikede

Abone ol

ABD'de Bush döneminin İsrail taraftarı muhafazakar yazarlarından olan, Türkiye aleyhtarı yazılarıyla bilinen Daniel Pipes, Wall Street Journal'da bir Türkiye analizi yaptı.

TÜRKİYE'NİN LAİK GEÇMİŞİNİN SON İZLERİ KAYBOLUYOR

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal'da Ortadoğu Forumu Başkanı Daniel Pipes imzası ile "Türkiye'nin İslami Dönüşü" başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, "Ülkenin istikrarlı, laik, Batı yanlısı geçmişinin son izleri kayboluyor. Seçmenler isyan ederse, demokrasi de tehlikede olabilir" spotu kullanılarak, "Türkiye, büyüklüğü, konumu, ekonomisi ve sofistike İslami ideolojisi nedeniyle Batı'nın Ortadoğu'daki en büyük sorunu haline gelecek mi?" ifadeleri kullanıldı.

ATATÜRK'TEN SONRAKİ EN HAKİM LİDER ERDOĞAN

Türkiye'de Atatürkçü, sosyalist, Batıcı, askeri ve diğer güçlerin çöküşünün son 10 yılın en şaşırtıcı gelişmesi olarak nitelendiği makalede AKP'nin iktidardaki ikinci 10 yıllık dönemine girilirken, "Atatürk'ten bu yana hiçbir Türk politikacının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi ülkeye hakim olmadığı" görüşü savunuldu.

Makalede şu ifadeler kullanıldı:

OSMANLI HIRSI

"Sayın Erdoğan'ın, sık sık Osmanlı İmparatorluğu'nun gücü ve itibarını yeniden kazanma hayaline bağlanan aşırı hırsı, Türk nüfuzunun sınırlarını ortaya koyabilir. NATO'dan uzaklaşan, giderek daha hasmane olan devletlerle çevrilmiş, iç krizler ile boğuşan Ankara, kendisini, her zamankinden izole ve büyük güç statüsünden daha uzak gibi buluyor.

"DEMOKRASİ TRAMVAYINDAN İNİYOR MU"

On yıllık makul demokratik yönetiminden sonra yaklaşan, ekonomik, Suriye ve Türkiye'nin Kürt azınlığı krizleri, Sayın Erdoğan'ın demokrasi tramvayından inme anına işaret edebilir.