BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Bu çocuklar öyle bir şaka yapmış ki...

Kırıkkale'de 12 yaşında bir ilköğretim okulu öğrencisi, sınıfa soktuğu biber gazını arkadaşlarına sıkıp hastanelik etti

Abone ol

Talihsiz olay Kırıkkale'nin Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu'nda bu sabah meydana geldi. Okulun 7'nci sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki E.Ç. adlı öğrenci, çöpten bulduğunu söylediği biber gazı ile birlikte sınıfa girdi. Öğrenci E.Ç. ne olduğunu bilmediğini ve şaka olsun diye belirttiği biber gazını öğrenci arkadaşlarının suratına sıkmaya başladı.

28138_1839_14112012_2.jpg

Suratlarına biber gazı sıkılan öğrencilerin hemen gözleri yaşarıp, kızarmalar başlayınca sınıfta bağrışmalarla birlikte panik yaşandı. Bu sırada sınıfa öğretmenlerle birlikte okul yöneticileri gelirken, biber gazından zehirlenen öğrenciler için ambulans istendi. Biber gazından zehirlenen 8 öğrenci, ambulanslarla Kırıkkale Devlet ve Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındılar.

HASTANELİK OLDULAR

Sınıfta arkadaşları tarafından sıkılan biber gazından hastanelik olan öğrenciler, "Sınıf arkadaşlarımızla birlikte bilgisayar laboratuarına gidip, öğretmenimizi bekliyorduk. Arkadaşımız biber gazı sıkınca gözlerimiz yaşardı, hastanelik olduk" dediler.

Okulda paniğe neden olay sonrası okula gelen polis, biber gazı sıkan öğrenciyi Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube'ye götürerek ifadesini aldı. Öğrencinin ifadesinde, "Çöpte bulduğum bir şeyi okula götürüp şaka olsun diye arkadaşlarıma sıktım. Böyle olacağını bilmiyordum" dediği öğrenildi.

Kırıkkale polisi, biber gazının bazı bakkallarda satıldığını tespit edip, araştırma başlatırken, olayla ilgili soruşturma başlattı.