BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  POLİTİKA

BDPli Hasip Kaplan'dan Başbakan'a cevap!

Başbakan Erdoğan'ın sert dille eleştirdiği açlık grevleriyle ilgili bugün BDPli Hasip kaplan'dan cevap geldi:'Hükümet ozon tabakasını deldi'

Abone ol
H.Kübra Kocaoğlu
İNTERNETHABER / ANKARA 
Cezaevlerinde yapılan açlık grevleri 64. gününde devam ediyor. Bazı BDPli Milletvekillerinin de açlık grevlerine destek vermesi üzerine Başbakan Erdoğan "BDP’li millletvekilleri de açlık grevine varsın devam etsin. Bunların bazılarının ciddi şekilde rejim yapmaya da ihtiyaçları var."  dedi. Konuyla ilgili İNTERNETHABER'e konuşan BDP Milletvekili Hasip Kaplan ise Başbakan'ın üslubunu eleştirdi. "Hükümet gaz bombalarıyla neredeyse ozon tabakasını delecek" diyen Kaplan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın " Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" sözlerine açıklık getirdi. 
 
BAŞBAKAN'IN ÜSLUBU HALKIN ÖFKESİNİ ÇEKİYOR!
 
Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısında açlık grevleriyle ilgili söylediği sözler BDP milletvekillerini kızdırdı. Başbakan Erdoğan'ın bu üslupla sorunu daha da çıkmaz bir hale getirdiğini düşünen BDP Milletvekili Hasip Kaplan; Bu üslup, bu yaklaşım sorunları daha da ağırlaştıran, derhal terkedilmesi gereken bir üsluptur. 64. gününde bu insanlar bir mücadele için açlık grevine devam ediyorlar. Bir başbakanın bu üslupla olayın üstüne gitmesi hoş değil. Başbakan halkın öfkesini çekmiştir." dedi.
 
AÇLIK GREVLERİNDE ASIL KONU TECRİT
 
Anadilde savunma hakkını tanıyan yasa tasarısının Meclis'e gelmesinin önemli bir adım olduğunu söyleyen Hasip Kaplan, bunun yeterli olmayacağını asıl konunun tecrit olduğunu şu sözlerle vurguladı:  "Açlık grevlerinin taleplerinden birisidir anadilde savunma. Biz de değerlendiriyoruz, onunla ilgili düzenlemenin Meclis'e gelmesi önemlidir. Asıl konu ise tecrittir. Bunun da önünün açılması gerekiyor. Temaslarımızından anladığımız, Başbakan'ın iki dudağı arasından çıkacak bir lafla oluyor tecrit. Oysa Başbakan'ın sözleri de kanun değil, hukuku çiğneme lüksü de yok."
 
"ÖCALAN'IN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ" TEPKİ OLARAK DİLE GETİRİLMİŞTİR!
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" sözlerini de sorduğumuz Kaplan, bu sözleri iy anlamak gerektiğini söyleyerek; 
 
"Açlık greviyle ilgili durmadan bir saldırı var. Güvenlik güçleri her şeyi bahane ederek saldırıyor. Partiyi ziyaret etmek isteyenler de durmadan gaz bombalarıyla dağıtılmak isteniyor. Sayın Demirtaş'ın bu ifadeleri ona tepki olarak dile getirilen bir durumdu.

Halka saldıran polis, konvoyun önüne geçen polis, Nusaybin'e sokmak istemeyen polis... Hükümet giderek ortamı gerginleştiriyor. Günlerdir bu açlık grevlerine dönük yapılan eylemleri engellemek için atılan gaz bombalarıyla neredeyse ozan tabakasını deldi hükümet, sınır tanımıyorlar. Biraz da çözüm için kafasını çalıştırsa sorunun çözümü kolay olacak. Bu mücadele sürüyor. Bütün dünya da bu konuda tepkili. Başbakan adım atmak yerine çözümü güçleştirmek için uğraşıyor. Bundan vazgeçmelidir." dedi.