BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Musatafa Koç da idam polemiğine katıldı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Batı'nın parçası olan Türkiye'de idam cezasının tartışılmasının yersiz olduğunu açıkladı.

Abone ol

Van ’da depremin üzerinden bir yıl geçti. Depremde ölenler arasında 76’sı öğretmendi. Koç Holding, depremin hemen ikinci günü CEO Turgay Durak’ın başında bulunduğu bir ekiple Van’a elini uzattı.

Kalıcı yatırım arayışına giren Koç, zor koşullarda görev yapan öğretmenleri seçti. Vehbi Koç Vakfı’nın girişimiyle geçen yıl başlayan 128 öğretmen lojmanı bitirilerek Milli Eğitim Bakanlığı ’na teslim edildi.

Lojmanları görmek için birlikte gittiğimiz Van’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Türkiye gündemine ilişkin bir de sohbet toplantısı düzenlendiler.

İDAMIN TARTIŞILMASI BİLE YERSİZ

Mustafa Koç, ekonomi ve gruba ilişkin soruların yanı sıra Türkiye’nin gündeminde ilk sıraya yerleşen “siyasi” tartışmaları da değerlendirdi. Ölüm oruçları ve idam tartışmalarının Avrupa Birliği sürecini sekteye uğratıp uğratmadığına ilişkin bir soruya soruya Koç’un yanıtı şöyle oldu:

“Söylediğiniz gibi Avrupa Birliği süreci sekteye uğramış gibi görünse de sürecin devam etmesi lazım. Kim ne derse desin biz Batı’nın bir parçasıyız. Elbette ölüm oruçları konusunda kimse böyle olsun istemez. Avrupa Birliği’ne aday bir ülke olarak bu dönemde idam cezasının tartışılması bile yersiz geliyor. Ama herkesin görüşü kendine göredir.”