BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu BDP için ağır konuştu

Sert çıkışları ve terörle mücadelede iddialı açıklamalarıyla tanınan emekli general Pamukoğlu seçimlerde çıtayı yükseltti.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı (HEPAR) Osman Pamukoğlu, BDP için eşkiyanın partisi nitelemesinde bulundu. Pamukoğlu'na göre eşkıyanın partisi hariç, seçimlerde meclisteki 3 parti ve HEPAR çarpışacak.

"BİR TEK HEPAR HÜKÜMETİN KARŞISINA ÇIKABİLİYOR"

Referandum sürecinde meclis dışındaki partiler haricinde halkın karşısına bir tek HEPAR'ın çıkabilme cesaretini gösterdiğini ifade eden Pamukoğlu, partisinin oy oranının gün geçtikçe yükseldiğini öne sürdü.

Pamukoğlu, partisince Uzunköprü ilçesinde düzenlenecek mitinge katılmak üzere geldiği Edirne'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliğine Anayasa değişikliğiyle ilgili "keçi boynuzu" benzetmesi yaptı.  

HÜKÜMETİN ASIL AMACI

Pamukğlu iktidarın yargıyı ele geçirmek için paketi cilaladığını savunarak şunları söyledi: "26 maddeyi halka sunuyorlar. 24 madde, laf ola beri gele ama 2 madde var ki, adalet ve hukuk sistemini ele geçirmeye dönük. Bütün plan bu 2 madde. Diğerleriyle cilalayıp halka sunuyorlar."

"FAİLİ MEÇHUL YOK PKK ÖLDÜRDÜ"

Bir gazetecinin, "Geçmişte Doğu ve Güney Doğu'da faili meçhul cinayetlerin olduğuna" dair tartışmayla ilgili görüşünü sorması üzerine Pamukoğlu, "Tutturmuşlar 17 bin faili meçhul, kim çıkarıyor bunu. PKK, devlet yanlısı diye takır takır adam öldürdü, ben de oradaydım. 1993-1995 yıllarında Hakkari Dağ Komando ve Hakkari Bölge Komutanıydım. Orada bir faili meçhulle ilgili bir şey olsa bizi tefe koyarlar" diye konuştu.