BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.413,27
HABER /  GÜNCEL

Bir yalanlama da mahyalara geldi

Başbakanlık'tan gelen "hayır" yalanlamasına bir açıklama da Bakan Çelik'ten geldi.

Abone ol

29. Ankara kitap fuarı açıldı. Fuarda bu sene de ağırlıklı olarak dini yayınlara yer verildi. Ve o standlarda yine çocuklar için getirilen ürünler dikkat çekti. Açılışı yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik ise fuarda CHP'nin "Mahyalardan hayırlı Ramazanlar ifadesi kaldırıldı" iddialarını yalanladı.

Her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel Ankara Kitap ve Kültür Fuarı'nın 29.'su başladı. Kocatepe Camii'ndeki fuarda bu yıl da daha çok dini yayınlar yer alıyor.

O yayınlardan biri bu sene özellikle görme engellilere mutlu edecek türden. Breyl albafesi ile basılmış Kuran-ı Kerim....

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Biz görmekte zorlanıyoruz ama o duygulu hasass insanlar bunu satır satır okuyorlar parmak uçları ile okuyorlar" dedi.

Bardakoğlu, önce görme engellirler için basılan Kuran-ı Kerim'i tanıttı ardından kürsüye Devlet Başkanı Faruk Çelik çıktı. Ve fuarın açılışını yaptı...

Bakan hem fuarı gezdi hem de soruları cevapladı. CHP'nin "Mahyalardan hayırlı Ramazan'lar" ifadesini çıkardılar iddasına yanıt verdi:

"Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim de siyasi kimliğimiz gereği kesinlikle bu alanlarda bir dahlimiz olmamıştır."

Ve Bakan Çelik'in gezdiği fuarda en dikkat çeken standlar... Ve zikirmatikler...