BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yarım asırlık CHP'li isyan etti

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çobanoğlu ailesi, 50 yıl Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'ye hizmet etti.

Abone ol

Son genel seçimde partiyle yollarını ayıran bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden, aile büyüğü Nazmi Çobanoğlu, yarım asır emek verdikleri CHP'ye sert eleştiriler yöneltti. Çobanoğlu, "50 yılın sonunda şunu anladık ki, CHP'nin bu ülkedeki tek icraatı milleti birbirine vurdurmak oldu. 1980 öncesinde de bu böyleydi, şimdi de böyle." dedi.

Darbe zihniyetinin sürekli canlı kalmasında en büyük suçlunun CHP olduğunu belirten Çobanoğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumun, demokrasi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çobanoğlu, "Güneydoğu'da yaşayan herkes çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Referandum tam anlamı ile sıkıntıları gidermiyor ama ileride yapılacak olan birçok yeniliğin önünü açmak adına güzel bir gelişme olacaktır." dedi.

"BOYKOT YUMUŞARSA BDP TABANINDAN YÜZDE 90 EVET ÇIKAR"

Boykot kararının yumuşatılması halinde BDP tabanın yüzde 90'ının 'evet' oyu kullanacağını belirten Nazmi Çobanoğlu, referandumun bazı vesayetlerin kalkmasına vesile olacağını kaydetti.

Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir iş yapmadan önce yolunu yaparsın. Ondan sonra bazı hizmetler yaparsın. Türkiye'nin yararı, selameti ve iyiliği için, ileriye daha şanlı ve şerefli bakabilmesi için bir yol bulunmalı. Türkiye büyük bir devlet. Onu bir aileye benzetirsek; bir babanın 5 çocuğundan biri asi çıkabilir, suç işleyebilir. Bu normaldir. Ama devlet bir babadır. Bir baba oğlunu bir yana itemez, küsemez. Hata eden evladını yanına getirir ve doğru yolu gösterir. Onu doğru bir zemine koyar devam ettirir. Burada devlet büyüklerimizin bir araya gelip mutabakat sağlamaları lazım."

"12 EYLÜL DARBESİ TÜRKİYE İÇİN BİR FELAKET OLDU"

12 Eylül darbesinin Türkiye için bir felaket olduğunu kaydeden Çobanoğlu, "Türkiye, Kenan Evren inkılâbı ile bir felakete sürüklendi. Askeri yönetimin zulmünü en şiddetli şekilde yaşadı. Herkes acı çekti hapishanelerde yıllarca suçsuz yere yattı. Öyle sıkıntılı bir dönemdi ki, yoldan geçen insanı tutup hapse attılar." açıklamasında bulundu.