BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aliağa Körfezi sonunda kurtuluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “büyük çevre harekâtı”ndan, Türkiye’nin en önemli sanayi ilçelerinden Aliağa da nasibini aldı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde deneme işletimine alınan Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 20 Ağustos Cuma günü açılıyor.

Aliağa’nın evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçirecek olan 100 bin kişilik Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav da katılacak.

Başkan Kocaoğlu’ndan İzmir’e müjde

Haraççı Bahçe mevkii’nde inşa edilen, 7 milyon 154 bin Liraya mal olan ve 20 Ağustos Cuma Saat 17.30’da yapılacak törene Genel Sekreter Sav’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanın katılması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin de devreye girmesiyle 3 buçuk milyonluk İzmir nüfusunun 150–200 Bin kişisi hariç bütün evsel atıkların toplanıp ileri biyolojik arıtma ile arıtılacağını müjdeledi.

Başkan Oğuz’dan Başkan Kocaoğlu’na teşekkür

Yıllardır gündemden düşmeyen arıtma sorunun çözülmesinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Turgut da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yetkililere teşekkür etti. Oğuz “Çevre sorunlarıyla sıkça gündeme gelen ilçemizin yıllardan beri çözülemeyen en önemli sorunlarından arıtmanın tamamlanması ve açılması kentimiz için önemli bir milattır. Körfezin kurtulması hem çevre adına hem de kentimiz için çok büyük mutluluktur. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yetkilere ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.