BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

Rezilliğin adı heyecan oldu

Mağarada bulunan iki yıllık Akşam gazetesini 78 yılık olduğunu yazan Akşam, gerçek ortaya çıkınca özür diledi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- Mağara duvarına sıkıştırılmış halde bulunan Atatürk'ün ölüm haberinin yer aldığı AKŞAM gazetesi, çevrede heyecan yaratırken, gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Gazete özür dilediği açıklamasında "Gazetecilik 24 saat kesintisiz bir heyecanın, refleksin sergilendiği mesleğin adıdır ve zamanla yarışılır" gerekçesini öne sürdü.

MEĞER TIPKI BASIM PROMOSYONMUŞ

Bulunan gazetenin Akşam gazetesi tarafından bir kaç yıl önce promosyon olarak verdiği 11 Kasım 1938 tarihli gazetelerin tıpkıbasımı olduğu anlaşıldı.

AKŞAM KENDİNİ REZİL ETTİ

Akşam gazetesi ise bulunan gazetenin kendi promosyonu olduğunu farketmedi. Bugün sürmanşetinden fotoğraflı olarak ATA'NIN AĞLATTIĞI MANŞET başlığı ile haberi kullandı. Buraya kadar herşey normal. Komik olan ise bundan sonrası. Çünkü Akşam Gazetesi, mağaradan çıkan gazetenin 72 yıl önceki baskısı olduğunu sanıyor.

Haberde de "72 yıl sonra mağaradan çıkan gazetenin hala okunabilir olduğunu" yazdılar. Oysa bulunan gazete 72 yıl öncenin değil, bir kaç yıl öncenin özel baskısıydı.

AKŞAM'DAN AÇIKLAMA

Gazetemizin bugünkü baskısında yer alan "Ata'nın ağlattığı Akşam" başlıklı haberimizle ilgili bir talihsizlik yaşanmıştır.

Anadolu Ajansı'nın dün saat 11.02'de geçtiği habere göre, Akşam gazetesinin 11 Kasım 1938 tarihli baskısı mağarada bulunmuştu. Başta NTV olmak üzere Türkiye'nin saygın haber kanalları bu ilgi çekici habere gün boyu görüntülü olarak bültenlerinde yer vermişti. Çok sayıda muhabir de mağarada gazeteyi bulan Hüseyin Ertunç ile konuştu. Köklü geçmişi olan Akşam gazetesiyle ilgili olan bu haber, okuyucularımızda da büyük heyecan yarattı. Akşam okuyucuları bu heyecanlarını eş zamanlı olarak mail ve telefonlarıyla paylaştılar.

Gazetecilik 24 saat kesintisiz bir heyecanın, refleksin sergilendiği mesleğin adıdır ve zamanla yarışılır.

Ancak ertesi gün gazetemizde haber yayımlanınca hiç beklenmedik bir bilgi ortaya çıktı. Meğer mağarada bulunan gazete, 11 Kasım 1938 tarihli Akşam'ın tıpkı basımı olarak Tercüman gazetesi tarafından 2008 yılında Aralık ayında promosyon olarak verilmiş.

Bizden kaynaklanmayan bu yanlışlık için okuyucularımızdan özür dileriz.