BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.441,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayatlarında ilk kez hamburger yediler

Kimi hayatında hiç hamburger yememiş. Öyle memnun ayrıldılar ki iftardan, "Bir daha ne zaman geleceğiz" diye sormadan edemediler.

Abone ol

Ramazanın bir başka yaşandığı Esenler’de yetim ve öksüz çocuklar da unutulmadı. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün organizatörlüğünde Esenlerli toplam 90 yetim ve öksüz çocuk Esenler  Burger King’de iftarlarını açıp, eğlenceli anlar geçirdi.

Esenler halkına Ramazan’ın her türlü güzelliğini yaşatmaya çalışan Esenler Belediyesi iftarda yetim ve öksüz çocukların da yüzünü güldürdü. Esenler  Burger King’in sponsorluğundaki iftar, iki gün boyunca üst üste verildi. İftara birinci gün 44, ikinci gün 46 olmak üzere toplam 90 yetim ve öksüz çocuk katıldı.

İLK KEZ HAMBURGER YEDİLER

Çocuklar belediye tarafından tahsis edilen araçlar ile ailelerinden teslim alındı. Belediyenin önünde toplanan çocuklar daha sonra iftarın verileceği Davutpaşa Caddesi’ndeki Burger King’e götürüldü. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte çocuklar self servis için sıraya girdi. Menüde hamburger, patates kızartması, meşrubat, dondurma vardı.  Menülerini alan çocuklar akşam ezanını heyecan içinde beklemeye başladı. İftar saatinin gelmesi ile birlikte yemeğe başlayan çocukların mutlulukları ve heyecanlı tavırları dikkatlerden kaçmadı.

İftara katılan yetimlerden Hakan Sarıboğa ve kardeşleri Firuze ile Hüseyin Can ilk defa hamburger menü yediklerini ve çok beğendiklerini söylediler. Mutluluklarını karışık cümlelerle ifade eden çocukların memnuniyetlerini tek bir cümlelik soru özetlemeye yetti; ‘Bir daha ne zaman geleceğiz?’

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza ve Yazı işleri Müdürü Aysel Ketenci ile bazı belediye çalışanları da yetimlerin mutluluğunu paylaşmak için iftara katıldı.

HİÇ ÇOCUĞU OLMAYAN HAYRETTİN AMCA DA ORDAYDI

İftara ayrıca belediyenin ‘Kimsesizlerin Kimi’ projesi kapsamında ilgilenilen Hayrettin Meriç de katıldı. Eşini 2 buçuk ay önce kaybeden ve hiç çocuğu olmayan Hayrettin amca, bu program sayesinde ramazan günü yalnızlığının bir kez daha giderildiğini söyledi. Meriç, “Bizim gibi yaşlılara sahip çıktığınız gibi çocuklara da sahip çıkmanız beni çok mutlu etti. Allah hepinizden razı olsun” dedi. İftara katılan yetim ve öksüz çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.