BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mahkemeyle döndüler MYK darbesi yediler

CHP Adana il örgütüne Genel Merkez müdahalesi sürüyor. Mahkeme kararıyla dönen iki ilçe başkanına bu kez MYK darbesi vuruldu.

Abone ol

CHP Genel Merkezince görevden alınan Adana İl örgütü yerine oluşturulan kayyum'un görevden aldığı iki ilçe başkanı mahkeme kararı ile geri döndü, ancak bu kez MYK darbesi yedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği CHP Kurultayı’nın ardından Serdar Seyhan başkanlığındaki il örgütü görevden alınmış, yerine Zeydan Karalar başkanlığında 7 kişilik CHP Adana İl Kurulu’nu (kayyum) atanmıştı.

CHP Adana İl Kurulu, 9 Ağustos’ta Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ve Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut’u görevden aldı. Karasaç ve Barut, Geçici Kurul’un görevden alma yetkisi olmadığını, 45 gün içinde seçime gitmesi gerektiğini iddia edip, kararı yargıya taşıdı. Vedat Karasaç ve Ayhan Barut’un açtığı davalar lehlerine sonuçlandı. CHP Adana İl Kurulu’nun görevden alma kararları durduruldu.

Mahkeme kararı alan iki ilçe başkanı bu kez yeni bir kararla karşı karşıya kaldı. Mahkeme kararı CHP MYK’da ele alındı. Bu kez iki ilçe başkanız MYK kararıyla görevden alındı.
Seyhan’da Vedat Karasaç’ın yerine Reşit Karakuş, Çukurova’da Ayhan Barut’ın yerine Zeki Eren ilçe başkanlıklarına atandı.