BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Böyle arkadaş olmaz olsun!

Gaziantep'te, internet aracılığıyla arkadaşını dolandıran şüpheli banka kayıtları incelenince yakayı ele verdi.

Abone ol

Gaziantep'te Ş. K.'nin tüp işyeri olan bayiine, ana bayii olarak tüp veren ve bu işyerinde çalışan M.K. tüp alışverişi nedeniyle 5 yıl önce tanıştı.

Tüp alış verişinden dolayı tanışan ve karşılıklı güven sağlayan Ş.K. banka işlemleri için M. K.'ye kendi kimlik bilgilerini vererek birkaç kez banka işlemlerini yaptırdı. Daha sonra arkadaşının kimlik bilgileri ile bankayı arayan şüpheli şahıs cep telefonu numarasını değiştirdi. Kendi cep numarasını bankaya veren şüpheli M.K. kısa sürede internet üzerinden 14 bin TL'lik alış veriş yaptı.

Yaklaşık 1 hafta önce bankayla görüşen Ş.K. 14 bin TL borcunun olduğunu, kartının internet bankacılığına açtırıldığını öğrendi. Ş,K. yaptığı itiraz nedeniyle banka görevlileri internet açma ve cep telefonu numarası değiştirilme tarih ve zamanına ait görüşme kaydını dinletti. Mağdur olan şahıs görüşmedeki sesin kendisine ait olmadığı ve bu sesin arkadaşı M. K.'ye ait olduğunu söyledi.

Daha sonra harekete geçen polis şüpheli M. K.'yi gözaltına aldı. şüpheli şahıs iddiaların doğrulayarak suçunu kabul etti. Her hangi bir suç kaydı bulunmayan şüpheli şahıs Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.