BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Oktay için iddianame hazırlanıyor

Ergenekon kapsamında hakkında soruşturma başlatılan Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay için sona yaklaşıldı.

Abone ol

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da şüpheli olarak yer aldığı Ergenekon’un amacı doğrultusunda adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs iddialarına ilişkin Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturmada sona yaklaşıldı.Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da şüpheli olarak ifadesinin alındığı soruşturmaya ilişkin iddianamenin yazımına başlandı.

Şüpheli sıfatı ile ifadesi alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’la ilgili bölüm Adalet Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Turan Çolakkadı tarafından hazırlanıp soruşturma savcısı Zekeriya Öz’e sunulacak. Soruşturma kapsamında yapılan teknik takip sonucu şüpheliler tarafından yapılan telefon görüşmelerinin dökümünün yaklaşık bin sayfaya ulaştığı bu dökümlerin bir kısmının iddianamede yer alacağı öğrenildi.

OKTAY’IN TALİMAT İLE İFADESİ ALINMIŞTI

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafında yürütülen soruşturmada tutuklanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Kutbettin Kaya itiraz üzerine serbest bırakılmıştı. Emekli albay Cafer Balçık ve Atletizm Federasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ancak sağlık sorunları nedeniyle Ankara’da bir hastaneye yatırılan Seyfi Oktay’ın ise talimat ile ifadesi alınmıştı.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile telefon görüşmesi yapan Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da görüşmeleri de teknik takip kapsamında tespit edilmişti. Adil Yargılamayaı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla Deniz Baykal hakkında soruşturma açılabilmesi için Ergenekon Savcısı Zekerya Öz tarafından fezleke hazırlanacağı ortaya çıkmıştı.

BAYKAL FEZLEKESİNDE 3 YILDIR ELDE EDİLEN BÜTÜN İDDİALAR YER ALACAK

3 yıldır devam eden Ergenekon soruşturması kapsamında Deniz Baykal hakkındaki bütün iddiaların, bilgi ve belgelerin soruşturma izni verilmesi için TBMM’ye gönderilecek olan fezlekede yer alacağı öğrenildi.

Deniz Baykal hakkında fezleke hazırlığı içerisinde olan savcılığı emniyetten Ergenekon şemasını yeniden istemesi üzerine gelen belgelerde Baykal’ın ismine rastlanmadığı bunun üzerine emniyetten ikinci kez şemanın istendiği iddia edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen örgüt şemasında Deniz Baykal’ın da isminin geçtiği iddia edilmişti. Davanın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Ergenekon şemasında sadece dava açılan sanıkların isimleri açık tutulduğundan Baykal’ın isminin de yer aldığı iddiası netlik kazanmamıştı.