BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  SPOR

Dede Fenerin peşini bırakmıyor

Büyük umutlarla getirilen, sonra da göndermek için bin takla atılan Aragones işin peşini bırakmayacak. Fener'in kasası boşalacak;

Abone ol

Yönetimin sözleşmesini tek taraflı feshettiği Teknik Direktör Luis Aragones’in, Del Bosque’nin Beşiktaş davasına bakan avukat Jevier Ferreo Munos ile temasa geçtiği ve hakkını önce FIFA, sonra CAS’ta arayacağı öğrenildi

1,5 AY KAMUOYUNDAN GİZLEDİLER

Takımı Christoph Daum’a emanet ettikten sonra Aragones ile hukuki sorun yaşamadan yollarını ayırmayı planlayan sarı-lacivertli kulüp, başka seçenek kalmayınca çareyi tek taraflı fesih yapmakta bulmuştu. Futbol Federasyonu’na fesih işlemini bildiren Fenerbahçe Kulübü’nün bu işlemi 6 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 ay kararı kamuoyuna yansıtmayan kulübün, Avrupa liginde Perşembe günü oynayacağı maç öncesi Daum’un adını UEFA’ya bildirebilmek için resmi prosedürü başlattığı kaydedildi.

BİR YILLIK ALACAK + TAZMİNAT İSTİYOR

Fenerbahçe’nin tek taraflı fesih kararının ardından Aragones’in haklarını hukuki yollardan arayacağı bildirildi. Bir yıllık alacaklarının yanı sıra tazminat talebinde de bulunacağı öğrenilen Aragones’in, Del Bosque davasını kazanarak olumlu bir referansa sahip olan İspanyol avukat Jevier Ferrero Munos’un hukuk bürosu ile temasa geçtiği bildirildi.

DEL BOSQUE KAZANMIŞTI

Del Bosque, Beşiktaş Kulübü’nün sözleşmesini haksız yere feshettiğini ileri sürürek FIFA nezdinde davayı kazanmış, siyah-beyazlı kulübün Uluslararası Spor Mahkemesine yaptığı itiraz sonucu değiştirmeyince faizleriyle birlikte 8.5 milyon euro tazminat elde etmişti.

Sarı-lacivertli kulüp Aragones ile yollarını ayırmaya karar verdikten sonra bir yıllık alacağını on taksitte ödemeyi önermiş, ancak İspanyol çalıştırıdan olumsuz yanıt almıştı.