BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,75
ALTIN 2.455,38
HABER /  POLİTİKA

PKKya karşı üçlü zirve bitti

Terör örgütü PKK ile mücadelede Türkiye, Irak ile ABD arasındaki toplantı bitti. Ortak açıklama yapılıyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK ile mücadelede Türkiye, Irak ile ABD arasında yapılan işbirliğinin ele alındığı "Üçlü Toplantı", Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda bitti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay  "3'lü mekanizmanın oluşturulma sebebi terörün önlenmesidir. Kuzey Irak'taki terörün kampları, lojistik destek boyutu değerlendirilmiştir. 3 ayda bir toplanıyoruz. Alt komite haftada bir toplanıyor. Bu komite Bağdat'ta toplanıyor. 3 ülkenin de temsilcisi var. Bizim temsilimiz de güçlü seviyede. Erbil ofisimiz var. Orada da 3 ülkenin temsilcisi var. Alt komite ve bakanımın sorumlu kıldığı mekanizmanın sekreteri faaliyetleri, alınan sonuçları anlattı. Düşüncelerimiz oldu neler olabilir diye. Biz daha somut sonuçlar içindeyiz. Güvenlik alanındaki işbirliğimizdeki somut alanlarda görüştük. Eğitim amaçlı işbirliği var. Bundan sonraki toplantımızı da Ekim ayında yapacağız." dedi.

Iraklı Bakan El Vaili açıklama yapıyor.

"Üçlü toplantının esas amacı PKK'nın Irak topraklarından ve sınırdan temizlenmesi. Bu üçüncü toplantımızı Ankara'da yapmaktan son derece memnunuz. Üçlü mekanizma çalışmaya başladığından bugüne kadar bir hayli mesafe kaydedildi. Bu konuda azimliyiz."